26.11.2015  |  EL  |  Branchen

Metro Therm-ingeniør vinder prestigefyldt pris

Matteo Caramaschi, der dimitterede fra DTU i sommer, har vundet Dansk Køle-og Varmepumpeforenings årspris for det bedste kandidatspeciale i 2015.

”Det var helt sikkert en rigtig god dag”, siger Matteo Caramaschi om 4rd Symposium on Advances in Refrigeration and Heat Pump Technology, der blev afholdt i Odense Congres Center i november.

Her gik den nyuddannede civilingeniør nemlig hjem med Dansk Køle-og Varmepumpeforenings pris for årets bedste kandidatprojekt – et projekt, der viser vejen til banebrydende nye teknologier på fjernvarmeområdet.

Matteo Caramaschi har analyseret de økonomiske og energitekniske perspektiver i at anvende varmepumper til at producere varmt brugsvand hos forbrugerne i et fjernvarmenetværk med lave fremløbstemperaturer.

Han udførte sit projekt i tæt samarbejde med Metro Therm, og resultaterne i projektet viser, at både forbrugere og samfund kan opnå store besparelser ved at anvende varmepumper og fjernvarme på samme tid.

Kan afværge legionella
Kort fortalt handler Matteo Caramaschis prisvindende kandidatafhandling om muligheden af at anvende microbooster-varmepumper til at understøtte fjernvarme med lave fremløbstemperaturer. Han har bevist, at der er store økonomiske fordele ved en sådan teknologi, og at man samtidig kan opnå tilpas høje temperaturer hos forbrugeren til at legionella-truslen kan afværges.

”Resultaterne er virkelig spændende. Microbooster-varmepumper er en helt ny teknologi med mange muligheder, som åbner helt nye døre for fjernvarmeværkerne. Jeg har arbejdet med analyser og prøveinstallationer i et byggeprojekt i København, og resultaterne er helt entydige og meget lovende”, siger prisvinderen.

Matteo Caramaschi er siden sin dimission blevet ansat hos Metro Therm som udviklingsingeniør, hvor han primært skal arbejde med udviklingen af fremtidens varmepumpeteknologier. Han får, foruden æren og 2.500 kroner, desuden mulighed for at formidle sine resultater i en videnskabelig artikel.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere