23.08.2018  |  VVS  |  Varme og køling

Middelfart Kommune: Det skal være nemt og billigt at bygge klimavenligt

Som grøn vækstkommune, har Middelfart været først i Danmark med en hel udstykning med lodret jordvarme, der også kan køle boligen om sommeren. Det er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling, mener kommunen, der nu sætter priserne ned på de klimavenlige grunde.

Henover sommeren har mange danskere døjet med varmen i boligerne - Et problem, som ofte forsøges at løses med strømkrævende airconditionanlæg.

Men i landsbyen Båring øst for Middelfart, ligger den klimavenlige løsning, hvor der under jordoverfladen står 19 lodrette jordvarmeboringer klar.

Da de er 100 meter dybe, er temperaturen konstant og løsningen kan derfor også køle, skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Og nu sætter kommunen priserne ned på de klimavenlige grunde. 

Gratis jordvarme 
Projektet står på Realdanias ’Klima 100 liste’, og nu sætter byrådet prisen ned med 100.000 kroner per grund, så flere får mulighed for at bygge klimavenligt. 

”Det er et langt sejt træk at bidrage til grøn omstilling, og i Båring har vi været frontløbere, når det gælder kommunale udstykninger. Nu sætter vi prisen så meget ned, at jordvarmeboringen følger gratis med i prisen, for det skal være nemt og billigt at bygge energivenligt”, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Læs også: VVS-firma skal levere jordvarme til en hel bydel 

Middelfart Byråd fortsætter med at finde nye grønne løsninger. Og til foråret kommer endnu en udstykning til salg.

Det er klimachef Morten Westergaard, som er projektleder på opgaven, begejstret over.

”Man behøver ikke være nogen klimanørd for at mærke, at den varme danske sommer har sat fokus på behovet for at kølet boligen. Derfor er det rigtig fedt, at vi igen kan være med til at udvikle nye løsninger. Denne gang en ny udstykning i Brenderup, hvor vi har lagt et ’termonet’ for 13 huse sammen og etableret et kollektivt net af jordvarmeslanger, der er suppleret med 8 lodrette boringer. Det er fremtiden, det her”.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere