19.07.2021  |  EL  |  Varme og køling

Miljøvenlig opvarmning på campingplads

Birkhede Camping i Ry er klar til sommeren med en ny og mere miljøvenlig varmekilde. På Birkhede har man nemlig valgt at sende to gamle oliefyr på pension og opsætte en varmepumpeløsning.

På Birkhede Camping er det familien Dideriksen, som har pladsen, og tredje generation er ved at overtage.
Sidste år var man nødt til at overveje, hvad der skulle erstatte det gamle oliefyr i hovedbygningen, hvor familiens private bolig også er en del af bygningen.

”Vi overvejede forskellige muligheder, blandt andet et pillefyr. Men vi kunne ret hurtigt se, at det ville der blive for meget arbejde med”, siger Niels Jørgen Dideriksen, som stadig er en del af den daglige drift på pladsen.

Derfor faldt valget på en varmepumpe, og løsningen kommer fra energiselskabet OK.

”Vi havde andre leverandører på besøg, men der var flere forskellige ting, som vi selv skulle stå for undervejs.  Med OK’s løsning var det hele med – lige fra opsætning til fjernelse af det gamle fyr. Det gjorde det nemt for os at vælge”, siger Niels Jørgen Dideriksen.

De har ikke fortrudt valget af leverandør hos Birkhede og har hele vejen været tilfredse. De har nemlig lavet en skræddersyet løsning, som passer til Birkhede campings behov. Noget af det, der er særligt for en campingplads, er mængden af varmt vand, der er behov for.

”Det tager længere tid for en varmepumpe at varme vandet op sammenlignet med et oliefyr. Derfor har vi eksempelvis i den ene bygning installeret to ekstra beholdere på 500 liter vand hver, som hele tiden har en temperatur på 55 0C.  På den måde sikrer vi, at gæsterne altid har varmt vand i badet og i køkkenet,” siger Carsten Kjær Hansen, som er projekt salgschef hos OK.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere