19.07.2021 | EL | Varme og køling
Miljøvenlig opvarmning på campingplads
Birkhede Camping i Ry er klar til sommeren med en ny og mere miljøvenlig varmekilde. På Birkhede har man nemlig valgt at sende to gamle oliefyr på pension og opsætte en varmepumpeløsning.
Hos OK oplever man en stigende interesse fra campingpladser, som kan se, at det er muligt at erstatte et oliefyr med en varmepumpe og dermed få en mere miljøvenlig og besparende opvarmningsform. Foto: Ole Hartmann Schmidt.
På Birkhede Camping er det familien Dideriksen, som har pladsen, og tredje generation er ved at overtage.
Sidste år var man nødt til at overveje, hvad der skulle erstatte det gamle oliefyr i hovedbygningen, hvor familiens private bolig også er en del af bygningen.
”Vi overvejede forskellige muligheder, blandt andet et pillefyr. Men vi kunne ret hurtigt se, at det ville der blive for meget arbejde med”, siger Niels Jørgen Dideriksen, som stadig er en del af den daglige drift på pladsen.
Derfor faldt valget på en varmepumpe, og løsningen kommer fra energiselskabet OK.
”Vi havde andre leverandører på besøg, men der var flere forskellige ting, som vi selv skulle stå for undervejs. Med OK’s løsning var det hele med – lige fra opsætning til fjernelse af det gamle fyr. Det gjorde det nemt for os at vælge”, siger Niels Jørgen Dideriksen.
De har ikke fortrudt valget af leverandør hos Birkhede og har hele vejen været tilfredse. De har nemlig lavet en skræddersyet løsning, som passer til Birkhede campings behov. Noget af det, der er særligt for en campingplads, er mængden af varmt vand, der er behov for.
”Det tager længere tid for en varmepumpe at varme vandet op sammenlignet med et oliefyr. Derfor har vi eksempelvis i den ene bygning installeret to ekstra beholdere på 500 liter vand hver, som hele tiden har en temperatur på 55 0C. På den måde sikrer vi, at gæsterne altid har varmt vand i badet og i køkkenet,” siger Carsten Kjær Hansen, som er projekt salgschef hos OK.
-CH
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Sanitet

Svarer til at køre 80 millioner kilometer i en bil
Uponor Building Solutions har sat ambitiøse mål for reduktion af udledninger af drivhusgasser og arbejder tæt sammen med branche og partnere for at nå dem. Læs her om deres rejse mod CO2-neutralitet, og om hvilke konkrete handlinger der giver effekt.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Varmeanlæg

24 millioner kroner til varmepumper og solcelleanlæg til fjernvarmeproduktion
Nu kan fjernvarmevirksomheder søger støtte til at sætte turbo på varmeproduktion baseret på varmepumper og/eller solcelleanlæg. Branchen afventer stadig tilskudspulje til VE-anlæg i private boliger.