19.07.2021 | EL | Varme og køling
Miljøvenlig opvarmning på campingplads
Birkhede Camping i Ry er klar til sommeren med en ny og mere miljøvenlig varmekilde. På Birkhede har man nemlig valgt at sende to gamle oliefyr på pension og opsætte en varmepumpeløsning.
Hos OK oplever man en stigende interesse fra campingpladser, som kan se, at det er muligt at erstatte et oliefyr med en varmepumpe og dermed få en mere miljøvenlig og besparende opvarmningsform. Foto: Ole Hartmann Schmidt.
På Birkhede Camping er det familien Dideriksen, som har pladsen, og tredje generation er ved at overtage.
Sidste år var man nødt til at overveje, hvad der skulle erstatte det gamle oliefyr i hovedbygningen, hvor familiens private bolig også er en del af bygningen.
”Vi overvejede forskellige muligheder, blandt andet et pillefyr. Men vi kunne ret hurtigt se, at det ville der blive for meget arbejde med”, siger Niels Jørgen Dideriksen, som stadig er en del af den daglige drift på pladsen.
Derfor faldt valget på en varmepumpe, og løsningen kommer fra energiselskabet OK.
”Vi havde andre leverandører på besøg, men der var flere forskellige ting, som vi selv skulle stå for undervejs. Med OK’s løsning var det hele med – lige fra opsætning til fjernelse af det gamle fyr. Det gjorde det nemt for os at vælge”, siger Niels Jørgen Dideriksen.
De har ikke fortrudt valget af leverandør hos Birkhede og har hele vejen været tilfredse. De har nemlig lavet en skræddersyet løsning, som passer til Birkhede campings behov. Noget af det, der er særligt for en campingplads, er mængden af varmt vand, der er behov for.
”Det tager længere tid for en varmepumpe at varme vandet op sammenlignet med et oliefyr. Derfor har vi eksempelvis i den ene bygning installeret to ekstra beholdere på 500 liter vand hver, som hele tiden har en temperatur på 55 0C. På den måde sikrer vi, at gæsterne altid har varmt vand i badet og i køkkenet,” siger Carsten Kjær Hansen, som er projekt salgschef hos OK.
-CH
Energi

Så meget sparer husejere ved energirenovering
Hver femte danske husejer har energirenoveret sin bolig, det seneste år, og hver tredje har overvejet at gøre det. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Dem, der har energirenoveret, kan nu se frem til en lavere varmeregning samt et bedre indeklima.
Virksomhedsdrift

Nyt partnerskab vil forebygge indbrud og tyveri af værktøj i byggebranchen
Alt for mange håndværkere udsættes i dag for indbrud og tyveri af dyrebart værktøj. Denne udfordring ønsker engrosvirksomheden Carl Ras og sikkerhedsekspert-virksomheden Unisecure Nordic sammen at forebygge gennem DNA-mærkning af kundernes værktøj.
Energi

Rekordhøj produktion af vind- og solkraft i første kvartal af 2022
Forbruget af naturgas faldt næsten 30 procentpoint i de første tre måneder af 2022, mens kulforbruget faldt godt 6 procentpoint sammenlignet med samme periode året før. Omvendt steg forbruget af vedvarende energi knap 10 procentpoint, hvor især produktionen af strøm fra vindkraft og solenergi steg markant.
Branchen

Stærk lærlingestart på 2022
Der har været en stigning på næsten 20 procent i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på landets erhvervsuddannelser i årets første kvartal. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne, som især peger på den tiltrængte, positive udvikling på en række industriuddannelser.
Energi

Boligselskab ’retrofitter’ mere end 400 lysarmaturer på hovedsæde
Boligselskabet Sjælland fejer for egen dør med grønt installationsprojekt i hoveddomicilet i Roskilde. Selskabet forventer at reducere CO2 med 13.500 tons og elregningen med en kvart million på fem år.
Sanitet

Unidrain fejrer historisk jubilæum
Designvirksomheden Unidrain fejrede i starten af maj et helt særligt jubilæum. For anden gang kunne en medarbejder nemlig hyldes for 15 års tro tjeneste. Jubilaren er Jacob Honoré, som er Unidrains produktchef.