11.11.2021  |  EL  |  Byggeri

Millioner til grønne energiprojekter på vej til kommuner og regioner

En tilskudspulje på i alt 295 millioner kroner til kommuner og regioner skal sætte skub i energirenoveringer og digitale projekter, så de offentlige bygninger fremover bruger mindre energi.

Det anslås, at op mod 70 procent af de offentlige bygninger har et energimærke D, E, F eller G, som er i den laveste ende af skalaen. Men det tal kan snart være fortid.

Kommuner og regioner, der gerne vil spare på energien og dermed også CO2-udledningen, kan nemlig søge om tilskud til projekter, der skal forbedre energiforbruget i offentlige bygninger. Tilskuddet kan de hente fra en ny grøn pulje på i alt 295 millioner kroner. Der kunne fra den 1. til 8. november søges om de første 150 millioner kroner.

”Det giver mening hele vejen rundt, når de utætte vinduer i den lokale skole bliver skiftet ud med nye. Indeklimaet bliver bedre, og der er besparelser at hente på både varmeregningen og CO2-udledningen”, siger klimaminister Dan Jørgensen. Han tilføjer at bruge mindre energi også handler om at bruge energien rigtigt, og derfor er det samtidig vigtigt, at kommunerne og regionerne også får bedre redskaber til digitalt at overvåge og optimere energiforbruget.

Gennem puljen kan den enkelte kommune eller region få et tilskud, der svarer til 30 procent af prisen for de grønne projekter, der er meldt ind og godkendt. Hver kommune eller region kan maksimalt få et tilskud på fem millioner kroner fra puljen.

Der kan både søges om tilskud til energirenoveringsprojekter som eksempelvis nye vinduer eller konvertering til varmepumper. Det er også muligt at søge om tilskud til digitale løsninger og software, der kan overvåge og optimere energiforbruget i de offentlige bygninger, ligesom der også gives tilskud til undervisning i energirigtig drift.

For at sikre størst mulige energibesparelser er tilskuddene målrettet bygninger i den lave ende af energimærkningsskalaen (D, E, F eller G).

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere