19.08.2015  |  EL  |  El-materiel

Miniature med stort potentiale – DALI-mini-tilstedeværelsessensor fra ESYLUX

Indhold fra partner Hvad er dette?

Miniaturekabinetter, en plug-and-play-installation af DALI-anlægget og kapacitet til at udlæse særlige busdata gør det særligt nemt og fleksibelt at anvende sensoren

Med to DALI-mini-tilstedeværelsessensorer præsenterer producenten ESYLUX nye sensorer til broadcast-funktion med én kanal, der øger belysningens energieffektivitet og ydereligere forlænger LED'ers lange levetid på en enkelt og diskret måde. Miniaturekabinetterne gør sensorerne nærmest usynlige og har således ikke nogen negativ indflydelse på rummets æstetik. Installationen af DALI-anlægget sker ved hjælp af plug-and-play, idet sensorerne selvstændigt parametrerer alle elektroniske ballaster. Desuden har anlægget kapacitet til at udlæse specielle busdata, der muliggør en digital master-slave-kommunikation til praktisk udvidelse af detekteringsområderne samt en halvautomatisk styring med DALI-kontakt. Produktionen i én støbning sørger endvidere for særlig stor tæthed på kabinettets forside.

Mange ejere af erhvervsbygninger planlægger for tiden en fornyelse af belysningen med moderne, energieffektiv LED-teknologi. Ønsker man at holde forbruget så langt nede som muligt samtidig med at optimere dæmpningen, er DALI-bus en nødvendighed. Desuden anbefales en automatiseret lysstyring ved hjælp af tilstedeværelsessensorer. For imens disse, ved konventionelle lyskilder, først og fremmest sænker belysningens energiforbrug, forlænger de yderligere LED'ers reelle levetid – som ved LED'er i høj kvalitet oftest er angivet med et femcifret minimumstimeantal – længst muligt.

Miniaturekabinet til bevaring af rummets æstetik
Producenten ESYLUX har nu med PD-DALI-mini-8 og PD-DALI-mini-6-flat udviklet to DALI-tilstedeværelsessensorer, som takket være deres meget lille størrelse altid er yderst diskrete. Den synlige diameter er for begge knap 3,3 cm. Linsen på PD-DALI-mini-6-flat er desuden fladet ud, og dens konstruktionshøjde er dermed begrænset til 3 mm. "Takket være deres diskrete ydre kan sensorerne uden betænkeligheder også anvendes på steder, hvor der lægges særlig stor vægt på bevarelse af rummets æstetik," siger Marcus Pabsch, produktchef hos ESYLUX. Med broadcast-funktionen med én kanal sørger de for en dagslysafhængig konstantlysregulering og er desuden udstyret med en funktion til skumringsrelæ samt orienteringslys.

Plug-and-play-installation og bus-kapacitet giver større fleksibilitet
For at lette installationen af et sådant tilstedeværelsesafhængigt DALI-anlæg har ESYLUX desuden udstyret mini-sensorerne med kapacitet til selvstændigt at parametrere de netværksbaserede elektroniske ballaster. Typen af dæmpningskurver, minimums- og maksimumsværdier samt fading-tid og fading-hastighed fastlægges således automatisk og efter behov i de elektroniske ballaster uden behov for separat software. I rum, hvor en enkelt sensors detekteringsområde på hhv. 8 og 6 meter i diameter ikke er tilstrækkeligt, kan flere sensorer kombineres til en master-slave-funktion. Da DALI-tilstedeværelsessensorerne er i stand til at udlæse slave-data via bussen, lykkes dette ved hjælp af digital kommunikation alene. Det samme gælder for den halvautomatiske, manuelle styring – for også telegrammerne fra en DALI-kontakt kan bearbejde sensorerne.

Kabinettets forside i én støbning
For at den samlede teknologi beskyttes bedst muligt og holder tilsvarende længe, fremstiller ESYLUX kabinettets forside på mini-sensorernes i én støbning. Linse og tubus overlapper på denne måde hinanden uden overgang, hvilket fuldstændigt forhindrer støv eller vand i at trænge ind ved normale anvendelser i bygninger. For at sikre en nem installation er der for det første integreret klemmetilslutninger i kabinettet, og for det andet er en montering i loftet mulig med enten klemring eller fjedersæt. Hvis man gerne midlertidigt vil omgå parametre som lysstyrke og efterløbstid eller i stedet for kontaktfunktionen har brug for en mulighed for selv at styre lyset, kan dette nemt gøres ved hjælp af fjernbetjeningen, som kan købes separat.

Mere fra ESYLUX Danmark

ESYLUX Danmark

www.esylux.dk

Om ESYLUX – Performance for Simplicity ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer produkter med henblik på at sikre mere energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygningsområdet. Der er særligt fokus på sensorstyret, behovsorienteret automatisering samt belysning. Målet er at forbedre menneskets livskvalitet med løsninger, der er både intelligente o…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere