21.12.2017  |  EL  |  Byggeri

Minister: Mange fordele ved offentligt-privat samarbejde i byggeri

Der er mange fordele, når offentlige og private aktører arbejder sammen om et byggeri. Det sagde erhvervsministeren, da han besøgte Caverion på Kalvebod Brygge.

Der kan være rigtig mange fordele ved offentligt-privat-partnerskab, også kaldet OPP. Sådan lød budskabet fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), da han forleden besøgte bygningskomplekset Nexus CPH på Kalvebod Brygge.

Bygningen, der strækker sig over 43.000 kvadratmeter og fra 2019 skal huse medarbejdere fra BaneDanmark, Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, bliver opført og drevet som OPP, med teknikentreprenøren Caverion Danmark som en af de private nøgleaktører.

I forbindelse med opførslen valgte erhvervsministeren at besøge byggepladsen og Caverions adm. direktør, Michael Højgaard, for at høre og tale om nogle af de erfaringer, der er kommet ud af, at private leverandører som Caverion er blevet inddraget i det offentlige byggeri. Under besøget udtalte ministeren:

”Det kan give god mening at organisere et offentligt byggeri som et OPP-projekt. OPP som organisationsform giver de offentlige myndigheder en god mulighed for at inddrage private leverandørers kompetencer i forhold til eksempelvis projektstyring og drift af bygninger. OPP kan også anvendes i kommunale byggerier”, sagde Brian Mikkelsen.  

Læs også: Regeringen reviderer energikrav til nye bygninger i 2020

OPP-organisering indeholder ofte finansiering som en del af løsningen i forbindelse med udviklingen, opførelse, drift og vedligeholdelse af en bygning. Derudover er der de samme fordele, som ved andre langsigtede partnerskabsmodeller, påpegede Michael Højgaard under mødet med ministeren. Eksempelvis investerings- og kvalitetsniveau på tekniske installationer og udstyr samt snitfladeansvar og samarbejde mellem rådgivere og dem, der udfører opgaven.

Læs også: Byg Garanti dækker nu byggefejl for 150.000 kroner

Det er ikke kun på Kalvebod Brygge, OPP-modellen bliver brugt. Samarbejde mellem det offentlige og private i byggeriet ser ud til at være i fremgang, særligt i statslige byggerier. Udover Nexus CPH arbejder Caverion som driftsoperatør på byretterne i Herning, Holbæk, Holstebro og Kolding samt Venstre Landsrets bitingsted i Kolding, der alle bliver opført som OPP.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere