27.08.2018  |  EL  |  Energi

Minister samarbejder med branchen for at mindske fejl i energimærker

På trods af forbedringer sker der fortsat for mange fejl i energimærkningen af bygninger. Det mener energi-, forsynings- og klimaministeren, der derfor samarbejder med branchen for at forbedre energimærkets kvalitet.

Husejere og huskøbere skal kunne stole på det lille bogstav på skalaen fra A til G, som deklarerer en ejendoms energieffektivitet. Så kontant er meldingen fra ministeren med ansvar for energimærkningsordningen.

”Boligejere og -købere skal have et energimærke, de kan stole på. Så når en stikprøve viser, at der er fejl i hvert 5. energimærke, er det stadig for mange fejl. Men jeg noterer mig samtidig, at vi nu kan begynde at se resultaterne af det lange seje træk med at løfte kvaliteten, som vi påbegyndte på baggrund af de alt, alt for mange fejl”,  siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Ny energimærkning af store bygninger træder i kraft

For at fortsætte den positive udvikling har ministeren samlet en række organisationer med indgående kendskab til energimærkningsordningen til et samarbejde om at forbedre ordningen, så den bliver mere brugervenlig for bygningsejere og –købere. Herudover har ministeriet iværksat initiativer, der skal forbedre kvaliteten af mærkerne yderligere.

”Jeg er rigtig glad for det samarbejde, jeg har haft med branchen, og det er meget positivt, at de firmaer, der udarbejder energimærkerne, har strammet op. Og jeg forventer selvfølgelig, at den gode tendens fortsætter i 2018. Sammen har vi kigget på alle aspekter af mærkningsordningen, så vi fremover kan få en ordning, der er troværdig og som både understøtter boligmarkedet og fremmer energibesparelser”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Ministeriet har samlet branchen til tre heldagsmøder i foråret 2018, hvor der var en meget positiv dialog om at forbedre ordningen. På baggrund af samarbejdet med branchen melder ministeren større ændringer af energimærket ud inden udgangen af 2018, så energimærket i endnu højere grad understøtter boligmarkedet og fremmer energibesparelser.

Markant forbedring af energimærkernes kvalitet
Energistyrelsen har lavet en stikprøvekontrol, der viser, at der i 2017 var fejl i ca. hvert 5. af de kontrollerede energimærker. Selvom tallet er højt, er det en markant forbedring fra 2016, hvor der var fejl i næsten hvert 3. undersøgte energimærke.

Læs også: Grove fejl i energimærkningen af huse

Energistyrelsens kvalitetskontrol viser, at den hyppigste usikkerhed i energimærkningerne er forbundet med bygningens overfladeareal som følge af forkerte opmålinger af bygningens ydervægge.

I nye bygninger skyldes et forkert tildelt energimærke ofte, at isoleringen af bygningens tekniske installationer ikke er registreret korrekt. Da energimærkningsskalaen er trinvis, vil nogle mærker ligge tæt på grænsen til et andet mærke, og kan derfor med meget få vurderingsmæssige skøn skifte placering på skalaen.

Energimærkningsfirmaerne er dog forsat gode til at udarbejde energibesparelsesforslag, som er et af de primære formål med ordningen. Energistyrelsens kvalitetskontrol for 2017 viser, at energimærknings¬firmaerne er blevet bedre til at formidle indholdet i energimærkningsrapporterne til modtagerne, og at 84 pct. af energimærkningerne har medtaget alle væsentlige og relevante forslag i rapporterne.

 - JM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere