Mobilt oliefyr giver midlertidig fjernvarme

Er der brud, eller skal der laves forebyggende vedligehold på fjernvarmenettet, kan en nyudviklet mobil oliefyrsløsning midlertidigt forsyne de ramte boliger med varme. Løsningen kan kobles på fjernvarmenettet og er fleksibel, da den fungerer som mini-varmecentral med eget kredsløb, der kan flyttes på en lastbil.

Containeren rummer også en generator, og derfor skal den ikke kobles på den lokale strømforsyning. Foto: Ole Hartmann Schmidt. .

Om det mobile oliefyr

  • En 20 fods container
  • 560 kW oliekedel
  • Dieselgenerator, som producerer strømmen
  • Olietank
  • Spædevandstank
  • Eltavle
  • Kan varme vand op til 80-90 grader

”Et midlertidigt fjernvarmeværk” – sådan beskriver Klaus Kjær, markedschef i energiselskabet OK, den nye mobile oliefyrsløsning, som OK har udviklet i samarbejde med en kunde. Løsningen kan midlertidigt forsyne fjernvarmekunder med varme i en periode, hvor der enten er nedbrud eller planlagt forebyggende vedligehold.

Løsningen er opbygget som en selvstændig enhed og er derfor uafhængig af de omgivelser, den sættes op i, hvilket ifølge OK giver høj fleksibilitet.

Et selvstændigt kredsløb
Oliefyret og tanken, som er installeret med de øvrige dele i en 20 fods container, er i øjeblikket placeret ved et nybyggerområde, hvor der skal repareres på fjernvarmeledningerne.

Det smarte ved løsningen er, at den er en selvstændig varmecentral med eget kredsløb, og er derfor er meget fleksibel i forhold til omgivelserne. Oliefyrsløsningen er uafhængig af strømforsyningen i det område, den sættes op i, da der er integreret en dieselgenerator i containeren, som producerer den nødvendige strøm for at holde oliefyret kørende.

”På den måde undgår man at tænke på, om den kollektive strømforsyning kan dække”, forklarer Klaus Kjær og fortsætter:

”Vi har lavet en lignende løsning med en varmepumpe, som også er mobil, men denne er ideel, hvor der kan være udfordringer med at koble til den kollektive elforsyning”.

I installationen er en olietank og en 560 kW oliekedel, som sørger for at varme vandet op til 80 – 90 grader.

Kobles på fjernvarmenettet
Løsningen betyder, at de bygninger og boliger, som er koblet på fjernvarmenettet, fortsat kan få varme, hvis det lokale værk må lukke midlertidig for forsyningen.

”Løsningen kan være et nødberedskab, hvis der kommer et brud på ledningsnettet, eller give varme under en planlagt reparation af fjernvarmenettet”, siger Klaus Kjær og forklarer yderligere:

”Den kobles direkte til det eksisterende fjernvarmenet. På den måde kan man sikre, at boligerne i området ikke kommer til at stå uden varme”.  

Klaus Kjær lægger vægt på, at den løsning, man har lavet for et lokalt fjernvarmeværk, er udviklet ud fra kundens ønsker. Løsningen kan skaleres i størrelse efter behov.

”Vi har leveret den løsning, kunden har ønsket, men det er vigtigt at slå fast, at det er en skræddersyet løsning, så det er muligt at lave en lignende ud fra det behov, man har”, siger han.

- JKK

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Varmt vand uden problemer i over 60 år

02.04.2025Installator.dk

Kredsløb skal forsyne nye kunder med fjernkøling

21.03.2025Installator.dk

Forbrugerråd opfordrer fjernvarmekunder i Odsherred til at klage

19.03.2025Installator.dk

50.000 boliger koblet på i 2024

18.03.2025Installator.dk

Fjernvarme Fyn melder sig ind i Green Power Denmark

12.03.2025Installator.dk

Energi på Toppen sætter fokus på beredskab

11.03.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Fem gode grunde til at vælge en varmepumpe

11.03.2025Installator.dk

Dansk Fjernvarme: Slutdato for udfasning af gassen er det vigtigste

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup