Mobilt oliefyr giver midlertidig fjernvarme
Er der brud, eller skal der laves forebyggende vedligehold på fjernvarmenettet, kan en nyudviklet mobil oliefyrsløsning midlertidigt forsyne de ramte boliger med varme. Løsningen kan kobles på fjernvarmenettet og er fleksibel, da den fungerer som mini-varmecentral med eget kredsløb, der kan flyttes på en lastbil.
Om det mobile oliefyr
- En 20 fods container
- 560 kW oliekedel
- Dieselgenerator, som producerer strømmen
- Olietank
- Spædevandstank
- Eltavle
- Kan varme vand op til 80-90 grader
”Et midlertidigt fjernvarmeværk” – sådan beskriver Klaus Kjær, markedschef i energiselskabet OK, den nye mobile oliefyrsløsning, som OK har udviklet i samarbejde med en kunde. Løsningen kan midlertidigt forsyne fjernvarmekunder med varme i en periode, hvor der enten er nedbrud eller planlagt forebyggende vedligehold.
Løsningen er opbygget som en selvstændig enhed og er derfor uafhængig af de omgivelser, den sættes op i, hvilket ifølge OK giver høj fleksibilitet.
Et selvstændigt kredsløb
Oliefyret og tanken, som er installeret med de øvrige dele i en 20 fods container, er i øjeblikket placeret ved et nybyggerområde, hvor der skal repareres på fjernvarmeledningerne.
Det smarte ved løsningen er, at den er en selvstændig varmecentral med eget kredsløb, og er derfor er meget fleksibel i forhold til omgivelserne. Oliefyrsløsningen er uafhængig af strømforsyningen i det område, den sættes op i, da der er integreret en dieselgenerator i containeren, som producerer den nødvendige strøm for at holde oliefyret kørende.
”På den måde undgår man at tænke på, om den kollektive strømforsyning kan dække”, forklarer Klaus Kjær og fortsætter:
”Vi har lavet en lignende løsning med en varmepumpe, som også er mobil, men denne er ideel, hvor der kan være udfordringer med at koble til den kollektive elforsyning”.
I installationen er en olietank og en 560 kW oliekedel, som sørger for at varme vandet op til 80 – 90 grader.
Kobles på fjernvarmenettet
Løsningen betyder, at de bygninger og boliger, som er koblet på fjernvarmenettet, fortsat kan få varme, hvis det lokale værk må lukke midlertidig for forsyningen.
”Løsningen kan være et nødberedskab, hvis der kommer et brud på ledningsnettet, eller give varme under en planlagt reparation af fjernvarmenettet”, siger Klaus Kjær og forklarer yderligere:
”Den kobles direkte til det eksisterende fjernvarmenet. På den måde kan man sikre, at boligerne i området ikke kommer til at stå uden varme”.
Klaus Kjær lægger vægt på, at den løsning, man har lavet for et lokalt fjernvarmeværk, er udviklet ud fra kundens ønsker. Løsningen kan skaleres i størrelse efter behov.
”Vi har leveret den løsning, kunden har ønsket, men det er vigtigt at slå fast, at det er en skræddersyet løsning, så det er muligt at lave en lignende ud fra det behov, man har”, siger han.
- JKK