24.01.2022  |  EL  |  El-materiel

Monta rejser 112 millioner for at skabe en global ladeløsning til elbiler

Startup virksomheden Monta har rejst 112 millioner kroner, som skal bruges til at styrke virksomhedens tilstedeværelse i Skandinavien, Storbritannien og Tyskland.

Monta, der har udviklet en ladeapp og et styresystem til ladestandere, har rejst 15 millioner euro i en netop afsluttet serie A runde. Investeringen skal bruges til at indtage to nye lande i Europa samt styrke virksomhedens tilstedeværelse i Skandinavien, Storbritannien og Tyskland.

Investeringen er ledt af den svenske kapitalfond Creandum, der tidligere har investeret i Spotify, Klarna og Vivino. Headline har også investeret et betydeligt beløb. Med den netop overståede serie-A runde, løber Montas samlede kapitalrejsning op over 150 millioner kun et år efter at være grundlagt.

Investeringen kommer med en forventning om, at Monta vil revolutionere branchen ved at udvide og åbne det globale ladenetværk. I 2022 vil virksomheden åbne op i to nye lande, fordoble medarbejderstaben til 140 og styrke sin position i Skandinavien, Storbritannien og Tyskland.

LÆS OGSÅ: Danmarks største ladeanlæg til elbusser åbner i Bagsværd

Teknologi er nøglen til flere lademuligheder verden over

Selvom mere end hver anden solgte bil i december sidste år kørte på el, er manglende lademuligheder og indsigt i priser, tilgængelighed og betalingsmuligheder stadig et stort problem for elbilister i og udenfor Danmark. På den anden side har ejerne af ladestanderne svært ved at tilbyde forskellige betalingsløsninger eller styre, hvem der har adgang, hvornår og til hvilken pris.

Monta forsøger at løse problemet for begge grupper ved at tilbyde en app til elbilister og et styresystem til ladeoperatører, der fungerer med langt de fleste hardware mærker.

”Som elbilist har jeg på egen krop oplevet, hvor besværligt det er at oplade min elbil i og udenfor Danmark. Ét sted skal jeg downloade en specifik app, et andet sted er ladestanderen i uorden. Monta strømliner ladeoplevelsen for elbilister og ved at tilbyde et komplet styresystem til ejere af ladestandere, er vi med til at udvide ladenetværket i Danmark og resten af verden”, fortæller Casper Rasmussen, administrerende direktør og medstifter af Monta.

Monta har siden sin grundlæggelse i efteråret 2020 fået en markedsandel på cirka 30 procent i Danmark og sigter efter 70 procent i alle aktive markeder inden for få år. Målet har hele tiden været at blive en global platform og i sidste ende blive de facto standard styresystem i opladningsbranchen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere