29.01.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Når genbrug af byggematerialer er sund fornuft

Aktører som MT Højgaard, MOE og PensionDanmark har sammen med Gladsaxe Kommune lanceret en ny portal, bygcirkulært.dk, hvor virksomheder kan udveksle byggematerialer til genbrug og dermed affaldsforebygge.

Platformen bygcirkulært.dk kan anvendes af alle professionelle aktører i Danmark, både af virksomheder og offentlige myndigheder.

Idéen med platformen er at gøre det nemt for virksomheder at komme af med og finde de materialer, de skal bruge, fremfor at overskydende materialer sendes ned i affaldshierarkiet, hvor de bliver genanvendt, nyttiggjort eller sågar deponeret. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det sker både med blik for de store miljømæssige fordele i at genbruge byggematerialer, og for at det understøtter den bæredygtige omstilling.

Idékatalog til inspiration

Virksomhedernes engagement sker via erhvervspartnerskabet Gladsaxe Erhvervsby, hvor brancheaktørerne er gået sammen i en taskforce med et fælles mål om at lave affaldsforebyggelse.
Aktørerne bag platformen har også udarbejdet et idékatalog, som skal inspirere byggeaktører i hele landet til at gøre det mere håndgribeligt at tænke genbrug af materialer ind i planlægningen.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere