05.09.2019  |  VVS  |  Branchen

Når postevand er bedre end flaskevand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til produktionen og transporten af 1 liter flaskevand til supermarkedshylden eller til den lokale kiosk kræves hele 7 liter vand. I 2017 købte danskerne 117 millioner liter flaskevand. Det betyder, at der gik over 800 millioner liter vand til spilde i 2017 . Vand som kunne være blevet nydt direkte fra vandhanen eller som kunne have fyldt 60 millioner badebassin.

Flaskevand fås i mange varianter. Det kan købes med perlende bobler, helt uden kulsyre, med alverdens smage eller blot helt naturligt, så man næsten skulle tro, at det bare var vand fra hanen. Virkeligheden er, at det danske postevand faktisk er bedre end, det der kan købes, og også bedre for miljøet. Drikkevandsforsyningen i Danmark er, som et af de få lande i verden, baseret næsten 100 procent på rent grundvand.

Det virker måske åbenlyst, men i en verden som er ved at drukne i plastik, bliver spørgsmålet om brugen af plastik mere presserende end nogensinde før. Emballage udgør 50% af al affald i verden, og derfor er det vigtigt at finde løsninger, som kan give det dyre og miljøbelastende flaskevand kamp til stregen.

Hvis vi skal sikre vandressourcerne for fremtiden, er det afgørende, at vi vælger postevand fremfor flaskevand. I Danmark er den bæredygtige løsning ikke en gang lig med et fald i kvalitet, da der stilles skrappere kvalitetskrav til vandet i vores vandhaner end til vandet, der hældes på flaske.

Skal al fakta på bordet om konsekvenserne ved flaskevand, kan det tilføjes, at produktionen af flaskevand selvfølgelig også udleder CO2. Ved at vælge vand fra hanen kan du reducere CO2-udledningen med hele 61% sammenlignet med at købe vand på flaske.

Intet slår koldt vand lige fra hanen
GROHE og YouGov har lavet en undersøgelse af flaske- og postevandsforbruget i Norden. Undersøgelsen viste blandt andet, at kun 3 procent af respondenterne i Danmark er klar over, at der går 7 liter vand til 1 liter flaskevand. Til gengæld får denne oplysning hele 51 procent af respondenterne til at ville drikke mere vand fra hanen.

For at få alle danskere til at mindske deres forbrug af flaskevand skal et alternativ kunne tilbydes. Det skal ikke være tæt på og næsten lige så godt. Det skal være bedre. GROHE har prioriteret netop dette og har udviklet en vandhane kaldet GROHE Blue Home, som både køler, filtrerer og kan lave danskvand direkte fra hanen. Det gør det lettere at vælge et miljøvenligt alternativ til flaskevand – både med og uden brus.

Blue Home-vandhanen sikrer den optimale løsning for smagen og miljøet. Det indbyggede filter fjerner blandt andet kalk og andre mikropartikler, som kan løsrive sig fra gamle vandrør. Dette betyder, at man ikke behøver at afkalke så ofte, og giver køkkenapparaterne en længere levetid, samtidig med at smagen bliver bedre. Vandhanens kølende funktion modvirker også, at man lader vandet løbe for at få det koldt, hvilket sparer husholdningen og miljøet for op til 16 liter vand i minuttet.

”Opmærksomhed på miljøet fylder rigtig meget i GROHE, og vi tager ikke kun ansvar for selve produktet og kundernes vandforbrug, men også for måden produkterne produceres på. Vi forsøger at have en 360 graders tilgang til miljøbesparelse” siger Kristine Skauge der er Head of Marketing for Norden og Baltikum hos GROHE.

Tags: Grohe A/S

Mere fra Grohe A/S

Grohe A/S

www.grohe.dk

  • grohe@grohe.com
  • +45 44 65 68 00
  • Sluseholmen 8C, 2. TH., 2450 København SV

GROHE er et førende globalt brand indenfor komplette badeværelsesløsninger og køkkenudstyr og har i alt over 6.000 medarbejdere, heraf 2.400 i Tyskland. Siden 2014, har GROHE været en del af LIXIL Group Corporation. Som et internationalt brand forfølger GROHE brandværdierne teknologi, kvalitet, design og bæredygtighed og bestræber sig p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere