Nødstrøm til topmoderne forskningscenter
DTU Life Sciences størrelse og omfanget af specialiserede aktiviteter gør, at forskningscenteret har behov for en sikker leverance af elektricitet. Et strømnedbrud vil have store konsekvenser, og derfor er byggeriet født med en UPS-løsning.
DTU Life Science er et imponerende bygningskompleks med mere end 250 specialiserede laboratorier, der bruges til forskning og uddannelse af kommende forskere. Der forskes i en lang række videnskaber herunder biologi, kemi og sundhed, og der arbejdes med de seneste digitale værktøjer såsom virtual reality, big data samt de nyeste hjerneskanningsteknikker. Det stiller krav til en sikker og stabil elforsyning.
UPS-løsningen, leveret af Generator Service Syd (GSS) under installationsvirksomheden SIF Gruppens fagentreprise, består af en 1.000 KVA dieselgenerator udført som canopy-løsning. Anlægget er opbygget med en 16V2000 motor fra MTU samt to stk. 200 KVA APC Galaxy VM UPS-anlæg.
Et canopy-UPS-anlæg er et generatoranlæg, der i sin opbygning er designet som en særskilt isoleret enhed, der typisk placeres udendørs. Anlægget leveres som en færdig, komplet enhed med al nødvendig ventilation og udstødning i en samlet container, der kun kræver tilslutning af de nødvendige elinstallationer, så som effektkabler, hjælpeforsyning til vedligeholdelseslader og motorvarmer samt styrekabler for styring af anlægget. Det eneste der kræves for installation af et canopy-anlæg er et plant og stabilt grundlag. Løsningen kan være en fordel for bygherren, idet logistikken omkring opbygningen og installationen af anlægget er minimalt på byggepladsen.
”Vi havde et rigtig godt samarbejde med GSS. Det var første gang, vi arbejdede sammen med dem, og de var gode til at forholde sig til de særlige krav, som opgaven stillede”, fortæller projektleder Rene Blomberg fra SIF Gruppen.
Rådgivningsvirksomheden Cowi stod for projektering og dimensionering af UPS-anlægget.
Denne artikel er del af et tema:
Tema: Strømforsyninger 2018