27.01.2017  |  EL  |  Belysning

Nørreport Station vinder lyspris

Nørreport Station i København vinder Den Danske Lyspris 2016, som uddeles af Dansk Center for Lys. Prisen gives for belysningsforholdene ved det nye Nørreport.

Ud af 14 indstillede projekter har Nørreport Station vundet Den Danske Lyspris 2016 for projektet ’Ny Nørreport’.

Juryen har tildelt Nørreport Station prisen med den begrundelse, at belysningen – efter en renovering på stationspladsen – bl.a. rammer den tone, som kendetegner skandinavisk arkitektur og lysdesign. Derudover gør det nye lys stationspladsen tryg at færdes på.

Læs også: Specialbyggede armaturer oplyser ny lufthavnsterminal

”Belysningen er helstøbt og ikonisk i al sin enkelhed. Nørreport er et meget vigtigt trafikknudepunkt, og det er derfor ekstremt vigtigt, at belysningen er i top, og det er den hér. Der er en fin balance mellem almenbelysningen og effektbelysningen, og det gør stationen både tryg, overskuelig og oplevelsesrig i de mørke timer”, udtaler juryformand Anne Bay fra Dansk Center for Lys.

Tilpasset de forbipasserendes færden
Belysningen ved den nye stationsplads er formet af menneskelig færden. Det helstøbte lys understøtter det naturlige flow på pladsen og er med til at lede brugerne hen til stationsbygningerne.

Det har desuden været afgørende for lysprojektet at undgå mørke områder i stationsområdet og dermed reducere enhver fornemmelse af utryghed. Almenbelysningen kommer fra wireophængte Københavnerarmaturer, mens de svævende tage er belyst nedefra.

Læs også: Musikkens Hus i Aarhus vinder international belysningspris

Cykelparkeringerne er markeret ved hjælp af små lysprikker, og i de cykelbede, der ikke er tag over, er der anbragt et LED-armatur i toppen af hver stander. De oplades af indbyggede solceller med batteri.

Prisen, som uddeles af Dansk Center for Lys, gives til teamet bag projektet og blev modtaget af Københavns Kommune ved et arrangement den 26. januar.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere