15.08.2018

Naboer går sammen om grøn omstilling og køber fælles varmepumper

Energialliancen Trekanten har afholdt informationsmøder om udskiftning af oliefyr. Nu vælger naboer at lave et fælleskøb af varmepumper til glæde for miljøet og pengepungen.

Hvis man som boligejer ønsker at skifte oliefyret ud med en mere miljørigtig løsning, kan det betale sig at være flere om det. Det mener ejer af en ny varmepumpe Carsten Mortensen.

”Selvfølgelig giver det mening at slå sig sammen med andre boligejere, når man skal smide oliefyret ud og købe en effektiv varmepumpe. Det giver stordriftsfordele og mulighed for at sparre med andre boligejere om fordele og ulemper ved de forskellige tilbud på varmepumper”, siger han.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Carsten Mortensen, indehaver af Frishop.dk, er formand for en borgergruppe, der sammen har indhentet tilbud på varmepumper. 

Læs også: Lufthavn tester ny energiteknologi 

Gruppen, der nu er fem, endte med at indgå en aftale med firmaet Klimadan. Og den beslutning er leverandøren meget tilfreds med.

”Jeg er stolt over, at boligejerne valgte vores tilbud. Boligejerne har været spændende at arbejde med, ikke mindst fordi de havde forberedt sig godt”, siger Peter Davidsen, energikonsulent ved Klimadan, der leverer vedvarende energiløsninger.

Inden Klimadan blev bedt om at byde på opgaven, havde boligejerne allerede været til informationsmøder om udskiftning af oliekedler. Og det er ikke sidste gang, at leverandøren byder på denne type opgaver, understreger han.

”Vi håber, at flere kommuner laver den slags initiativer”, siger han.

Seriøse boligejere
Initiativet til informationsmøderne blev organiseret af Energialliancen Trekanten (Vejle, Kolding, Middelfart, Fredericia, Billund og Vejen Kommune).

I forbindelse med møderne kunne boligejerne skrive sig på en liste over ”seriøse boligejere”, der var indstillet på at udskifte oliekedlerne.

Herfra tog boligejerne selv kontakt til de leverandører, som de gerne ville have tilbud fra, med en smule facilitering fra kommunerne.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Og den type projekter, ser man gerne langt flere af, hvis det stod til borgmester Johannes Lundsfryd Jensen i Middelfart Kommune.

”Vi arbejder hårdt på grøn omstilling og bæredygtige fællesskaber. Og fælleskøb af varmepumper er et rigtig godt eksempel på, at kommunerne servicerer borgerne med råd og vejledning, faciliterer møder og hjælper med alt bøvlet”, siger han.

Det er ifølge borgmesteren grundlæggende og fuldstændig i tråd med dét, en kommune egentlig børe være – et fællesskab om at løse fælles interesser og behov, hvad enten det er undervisning, ældrepleje eller kollektive energitiltag.

”At borgerne i dette projekt sparer penge og reducerer CO2-udledningen med 15-25 tons er en gevinst for den enkelte og samfundet”, siger han.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere