13.09.2018  |  EL  |  Belysning

Vestjysk lysproducent er gået konkurs

LED-producenten Neoline i Holstebro er begæret konkurs af Skat. Blandt andet er en satsning i Tyrkiet gået galt.

Skat har begæret LED-producenten Neoline i Holstebro konkurs, skriver dagbladet-holstebro-struer.dk.

Ved udgangen af 2017 havde virksomheden oparbejdet en samlet gæld på cirka 18 millioner kr., hvilket ikke har ændret sig særlig meget i 2018, lyder det fra Advokathuset Funch & Nielsen i Skive, der agerer kurator for konkursboet.

”Men der er posteringer frem og tilbage til moderselskabet, så gælden ser højere ud, end den reelt er,” oplyser advokat Bjarne Korsgaard fra Funch & Nielsen til dagbladet-holstebro-struer.dk.

Læs også: Flere VVS'ere og færre el-instalatører går konkurs

Uheldige investeringer 
I 2017 endte Neoline med et underskud på 1,1 millioner kroner, selvom de i 2016 kom ud med et overskud. Det skyldes uheldige investeringer, mener direktør Jens Hedegaard som ejer en tredjedel af firmaet.

”Det er et sammenfald af flere omstændigheder. Vores satsning i Tyrkiet er slået helt fejl. Valutakollapset i august betød, at alle vores ordrer dernede blev aflyst. De var tilbudt med eksportkredit, så da Danmarks Eksportkredit trak sig ud, tabte vi 3,5 millioner kroner dernede,” fortæller han til dagbladet-holstebro-struer.dk.

Derudover har udvikling af nye produkter tæret på kapitalberedskabet samt satsning på nye markeder som f.eks. Tyskland, lyder det fra direktøren.

Læs også: Indspark: Fald i antallet af konkurser - succes?

De seks ansatte i Holstebro er opsagt, men ifølge Jens Hedegaard arbejdes der på at genetablere arbejdspladser og drift.

”Vi arbejder meget ihærdigt på at videreføre aktiviteterne i moderselskabet (Neoline Group, red.). Jeg håber, vi lykkes - primært på baggrund af satsningen i Tyskland, hvor der er et marked for vores produkter. Vi har et helt unikt produkt med et trådløst system, der betyder, at der er meget lave installationsomkostninger, fordi vi ikke skal ud og trække kabler,” siger han til dagbladet-holstebro-struer.dk. 

- SN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere