26.03.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

NKT omdanner genanvendelse til cirkularitet

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 1960’erne, på et marked helt uden miljørelaterede krav eller bestemmelser, banede NKT vejen for de første metoder til genbrug af kabelskrot, og i mere end et halvt århundrede har NKT udviklet processer for den bedste praksis.

Traditionen med genbrug af kabelskrot eksisterer i NKT den dag i dag og sikrer genanvendelse af materialer og en bæredygtig bortskaffelse af komponenter, der ikke kan genbruges.

Behovet for genanvendelse af skrot fra strømkabler er steget stabilt gennem årene, hvilket afspejler samfundets øgede fokus på genbrug af ressourcer.

Al produktionsskrot fra vores anlæg med kabelproduktion i Asnæs, Danmark og Falun, Sverige, sendes til behandling for genanvendelse. Ved at nedbryde kabelskrot i elementer (past og metaller) kan man genbruge helt op til 97 % af den samlede mængde kabelskrot. Elementerne sorteres derefter og forarbejdes til nye produkter, som kan genanvendes.

Mekanisk genanvendelse

Genvindingsprocessen hos NKT spiller en vigtig rolle i vores ambition om at reducere vores miljøaftryk, og gennem årene har vi støt og roligt reduceret vores affaldsdeponering og opnået fantastiske resultater på vores rejse hen imod nul affald. Hos NKT mener vi at en eliminering af affaldsdeponering vil hjælpe med til at skabe en grønnere verden og bidrage positivt til bekæmpelsen af klimaforandringer.

Læs mere her.

Mere fra NKT (Denmark) A/S

NKT (Denmark) A/S

www.nkt-dk.com

NKT er en af kabelindustriens pionerer og har været det siden 1891, og i dag er vi stadig på forkant med at efterkomme verdens stadig voksende efterspørgsel efter energi. Det er vi med baggrund i vores ekspertise inden for transport af energi og omkostningseffektiv produktion på det højest tekniske niveau og med regeneration af miljøet for øje. Vi kombinerer den globale og lokale tankegang med fok…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere