Den tekniske servicepartner CBRE Intego har netop afleveret en større el-teknisk entreprise til totalentreprenør CG Jensen i forbindelse med opførelsen af Hovedstadens Letbanes kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup.

På hjørnet mellem Ballerup Boulevard og Nordre Ringvej i Glostrup har totalentreprenør CG Jensen netop opført kontrol- og vedligeholdelsescenteret til den kommende letbane, der kommer til at strække sig over 28 kilometer fra Lyngby til Ishøj med hele 29 stationer. 

I den forbindelse har den tekniske servicepartner CBRE Intego været ansvarlig for alle el-tekniske installationer i bygningen, som har et samlet areal på omtrent 8700 kvadratmeter fordelt på flere etager. 

”Vi har samarbejdet med CBRE Intego om den el-tekniske leverance, hvilket nok har været en af de mere komplicerede og tunge installationsopgaver i bygningen. Blandt andet har CBRE Intego skulle sikre sig, at bygningens stålkonstruktioner/armering og øvrige installationer ikke bliver påvirket af, at der er ført højspændingskøreledninger for el-togene ind i bygningen”, fortæller projektchef for byggeri hos CG Jensen, Klaus Mels Nielsen.

CBRE Intego har været i gang med projektet, som har en entreprisesum på et tocifret millionbeløb, siden april sidste år og har i perioder haft 15-20 montører og lærlinge tilknyttet projektet. Ifølge Henrik Johannesen, som er projektleder hos CBRE Intego, har det været et særligt projekt på grund af entreprisens omfang og tidshorisont.

”Det har for os været et rigtig spændende projekt at være en del af. Dels har vi skulle udføre installationerne rekordhurtigt på blot ét år, hvor et projekt af den slags ellers typisk vil være i gang i perioder fordelt ud på halvandet til to år. Samtidig har det været et komplekst og stort projekt, som har udviklet sig i omfanget undervejs med ekstraopgaver”, forklarer Henrik Johannesen.

-CH

Muliggør omkostningseffektiv integration af AI i eksisterende CCTV-infrastrukturer for en forenklet intuitiv styring baseret på EDGE-analyse.

Panasonic annoncerede i dag i-PRO Multi-AI-systemet, der er designet til at udnytte kraften i firmaets nyeste AI-kameraer og applikationer ved at integrere dem problemfrit i eksisterende CCTV-infrastrukturer. Plug-in-softwaren er gratis tilgængelig og giver brugerne mulighed for nemt at administrere AI-analyser fra flere i-PRO-kameraer sammen med deres eksisterende Video Management System. Det skaber en hurtigere, mere effektiv og nøjagtig AI-drevet sikkerhedsløsning uden at gå på kompromis med billedkvaliteten eller netværksydelsen.

Ved introduktionen i dag på det fælles Panasonic og Genetec LinkedIn Live online event er i-PRO Multi-AI-systemet allerede fuldt integreret med den nyeste version af Genetec Security Center (V5.10.1) samt i-PRO VMS Video Insight. Sammen med de nyeste i-PRO S og X-serier af AI-kompatible kameraer og dets licensfri AI-sikkerhedsapplikationer skaber det et nyt AI-drevet sikkerhedsøkosystem.

Systemet fungerer ved hjælp af i-PRO AI-kompatible kameraer med EDGE-analyse og plug-ins på VMS-serveren (Video Management System) og på klientsiden. I-PRO Multi-AI-systemet optager og filtrerer de bedste billeder og metadata baseret på dyb læring fra AI-kameraet, hvilket muliggør en meget nøjagtig analyse. Data kan bruges til AI-baseret detektion og alarmer, overvågning af overvågningslister, samt tidsbesparende søgninger efter hændelser for at forbedre kapaciteten i CCTV-infrastrukturen.

Støttet af licensfri AI-apps Multi-AI-systemet kan bruges med eksisterende i-PRO interne AI-applikationer, som inkluderer AI-VMD og AI Privacy Guard, samt de tre nye AI-applikationer, som er AI Face, AI People og AI Vehicle Detection. Alle muliggør hurtig og nem søgning af optagelser baseret på metadata. Disse applikationer er perfekt egnede til blandt andet byovervågning og offentlig sikkerhed.

AI Face Detection muliggør meget nøjagtig ansigtsgenkendelse. Applikationen er også effektiv i miljøer med svagt lys, steder med modlys og med ansigter skjult af masker - især relevant i den aktuelle pandemi.

AI People Detection kan klassificere egenskaber ved det menneskelige ansigt og tøjet i flere kategorier, såsom køn, alder og tøjfarve. Denne detaljerede information kan derefter søges for let at identificere en person.

AI Vehicle Detection kan registrere og klassificere køretøjers kendetegn, såsom køretøjstype og farve. Derudover er lydklassificering ved brug af eksterne mikrofoner blevet tilføjet som standardfunktion i området for at løfte AI ud over det rent visuelle; såsom køretøjshorn, skud, råben eller glasbrud,

”Introduktionen af i-PRO Multi-AI System sammen med vores AI-kompatible kameraer og applikationer har skabt et kraftfuldt nyt AI-drevet sikkerhedsøkosystem, der giver virksomheder mulighed for at tage deres CCTV-infrastruktur til det næste niveau,” siger Gerard Figols, chef for sikkerhedsløsninger hos Panasonic Business Europe. ”Og fordi disse systemer allerede er kompatible til brug med markedsledende tredjeparts VMS-udbydere som Genetec, er det omkostningseffektivt og enkelt at flytte til AI-ficering af sikkerhedsmarkedet.”

For mere information om i-PRO Multi-AI-systemet besøg: https://business.panasonic.co.uk/security-solutions/multi-ai-system-with-i-pro-applications

Effektivisering og digitalisering er to ord, der ofte popper op i danske virksomheder. Det sker i sammenhæng med ønsket om at gøre hverdagen nemmere for alle.

Historien er ikke anderledes hos Colas Danmark A/S, der producerer og udlægger asfalt på de danske veje. De har mange udkørende medarbejdere til forskellige opgaver. En af de udfordringer, Colas Danmark A/S sad med, var kørselsregistrering. 

HR direktør Anne Køngerskov fortæller: ‘Det står helt klart, at indførelse af den digitale kørebog har effektiviseret processen betydeligt. Før havde vi manuelle afregningsark, som skulle sendes med intern post. Derefter skulle der ske en manuel registrering og afregning i forhold til lønsystemet. Nu er der klar sikkerhed i forhold til afregning, da alt kommer ind digitalt. Det er en stor fordel og nemmere for medarbejderne, og det er nemmere for lederne bl.a. i forhold til godkendelse af afregningerne.’ 

Lyder din historie på samme måde? Lad os lægge en ny vej sammen - se meget mere her: carlog.dk/


Mød os på facebook eller Linkedin

Siden 2012 har det været lovpligtigt at alle nye danske boliger skal have mekaniske ventilationsanlæg. Men kun de færreste er klar over, at standardfiltrene skal opgraderes, hvis skadelige partikler skal holdes ude af hjemmet.

Man kunne tro, at loven om påtvungne mekaniske ventilationsanlæg i alle nye boliger fra 2012 kun har bidraget positivt til indeklimaet i Danmark. Men anlæggene kan også have den modsatte effekt og være skyld i, at der kommer flere skadelige partikler ind i hjemmet, hvilket en ny undersøgelse fra Rådet for Grøn Omstilling viser. 

”Efter at have modtaget mange bekymrede henvendelser om røg fra naboernes brændeovne, besluttede vi os for at lave en screening i et parcelhus med mekanisk ventilation. Og resultatet viste, at partikelforureningen i huset var langt værre end forventet”, fortæller Kåre Press-Kristensen, Seniorrådgiver hos Rådet for Grøn Omstilling. 

Den gode nyhed er dog, at det er simpelt at gøre ventilationsanlægget til et aktiv i kampen mod de skadelige partikler. 

”Hvis ventilationen virkelig skal gøre en forskel for indeklimaet, skal man skifte til et finere filter, da standardfilteret slet ikke er godt nok til at opfange de sundhedsskadelige partikler”, fortæller Henrik Friis, CEO for Filterhuset.dk, som producerer ventilationsfiltre til alle ventilationsanlæg på markedet. Han tilføjer, at et godt filter kan opfange partikler helt ned til 1 mikrometer og at det i de fleste boligventilationsanlæg er det muligt at fjerne op til 63 procent af de skadelige mikropartikler. Til sammenligning fjerner et standardfilter som oftest kun 10 til 20 procent. 

Håber på politisk bevågenhed

Hos Filterhuset og Rådet for Grøn Omstilling er man enige om, at det er vigtigt at informere husejerne om begrænsningerne ved standardfiltrene, og at politisk interesse for emnet er essentielt for at komme problemet til livs. 

”Mange vil automatisk tænke, de er tilstrækkeligt beskyttet med det anlæg, bygningen er født med. Men den manglende viden om standardfiltre kan få hårde konsekvenser”, siger Henrik Friis.  

Kåre Press-Kristensen tilføjer, at hvis der for alvor skal gøres noget ved problemstillingen, så skal politikerne ind over, hvor de skal arbejde på at finde bedre og mere varige løsninger i forhold til ventilationsanlæggene og de filtre, som de som standard leveres med.

-CH

Installationskabel med højeste CPR brandklasse

Nogle byggerier såsom offentlige hospitaler, plejehjem, børnehaver og skoler eller central infrastruktur såsom datacentre, banegårde, stadioner og tunneler specificerer en meget høj grad af brandsikkerhed - hvor det er nødvendigt at bruge et B2ca godkendt kabel med den højeste brandklasse i henhold til Byggevareforordningen.

Brandklasse B2ca yder det højeste sikkerhedsniveau for et kabel til fast installation i henhold til CPR, da det ud over at være brandtestet iht. EN 60332-1-2 (brandhæmmende) også er lodret brandtestet i bundter i 20 minutter ved en 20,5 kW flamme iht. EN 50399. Når flammen slukkes, må kablet ikke brande videre. Derudover foretages der yderligere tests og måling for udvikling af røg iht. EN 61034-2 (røgsvag), brandbare dråber og partikler iht. EN 50339 samt syre iht. EN 60754-2 (korrositet). Kablet er tillige KEMA-KEUR certificeret.

Draka HULT 0,6/1 kV er et installationskabel velegnet til inden- og udendørs fast installation i tørre eller fugtige miljøer med høje temperaturer såvel som til bundlet installation eller direkte nedgravet. Kablet er halogenfrit og brandhæmmende med UV-bestandig isolation. Det kan klare en maksimal driftstemperatur på 90°C, med en midlertidig overload på op til 130°C. Kablet findes i en bred portefølje alle er med grå yderkappe.

Draka HULT 0,6/1 kV forhandles via din lokale elgrossit, såsom Lemvigh-Müller og Solar.

Download datablad eller find det i vores webkatalog

Læs mere om CPR her.

Nu præsenterer Bosch to batteridrevne excenterslibere, GEX 12V-125 Professional og GEX 18V-125 Professional, på 12 og 18 volt.

Bosch’ første batteridrevne excentersliber på 12 volt ser nu dagens lys. Et kompakt design gør mobil brug endnu lettere, og professionelle håndværkere kan derfor se frem til en driftsikker ledsager, der især egner sig til overfladeslibning af lodrette flader samt flader over hovedhøjde.

Samtidig lanceres GEX 18V-125 Professional på 18 volt, som anbefales til større og vandrette flader.
  
Flere anvendelsesmuligheder

Begge maskiner har kulfri motor, som giver god ydeevne og en høj effektivitet. Med en praktisk knop fortil kombineret med et slankt greb adskiller designet sig fra sammenlignelige batteridrevne modeller på markedet. De egner sig både til klassisk træslibearbejde ved elementbyggeri og malerarbejde, men de kan også anvendes til lakreparationer på eksempelvis biler. 

Excentersliberne kan anvendes sammen med alle Bosch-batterier med 12 eller 18 volt. Det samme gælder ladere i disse voltklasser. For at sikre en effektiv arbejdsproces anbefaler Bosch at bruge GEX 18V-125 Professional med ProCORE18V-batteriet med 4,0 Ah, da det giver excentersliberen en driftstid på cirka en time. Til GEX 12V-125 Professional anbefaler Bosch et 3,0 Ah-batteri. 

-CH

Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology har fået en bevilling på 6,8 millioner kroner fra Green Labs DK-programmet til at etablere et testcenter for brintteknologi.

Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology opretter nu Testcenter for brintteknologi, der skal hjælpe aktørerne i energisektoren med omstillingen til brint.
”Brint stiller nye og særlige krav til energisektoren. Det er ikke nogen uproblematisk gas at håndtere, og der er eksempelvis en lang række sikkerheds- og miljømæssige aspekter, vi også skal tage højde for.

Derfor er gode testfaciliteter en forudsætning for at lykkes, og med Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technologys erfaring på området er det naturligt, at vi går ind og løfter den opgave”, siger Helle Gottschalk Nygaard, der er laboratoriechef i Dansk Gasteknisk Center og overordnet projektleder for etablering af Testcenter for brinteknologi.

Med støtten fra EUDP-programmet kan de allerede nu etablere et avanceret testmiljø til gavn for alle de aktører, der udvikler og markedsfører deres teknologier til et brintmarked, der vil få afgørende betydning for EU-landenes omstilling til vedvarende energi, mener hun.

Test, analyse og udvikling

I testcenteret skal der foretages test og analyser inden for produktion, transport og forbrug af brint – eksempelvis materialetest, analyse af brintkvalitet, metrologi samt test for virkningsgrad, emission og lækage. Centeret bliver i stand til at servicere alle brintteknologier lige fra kedler og brændselsceller til store sektorkoblende anlæg samt fra kW til GW-størrelse.

”Formålet med centeret er først og fremmest at støtte og lette udviklingen af brintteknologier, så brint kan levere sit fulde potentiale i et integreret energisystem. Derudover vil centeret stimulere udviklingen af nye brint- og PtX-teknologier og hjælpe dem på markedet”, siger Nicole Ciacotich, afdelingschef i FORCE Technology

Det nye center kommer derfor i høj grad til at søge samarbejde med andre danske aktører og derigennem understøtte den danske styrkeposition inden for grøn energiteknologi, men vil også orientere sig mod især europæisk samarbejde.

-CH

Tre Q8 servicestationer i hovedstadsområdet får lynladere til elbiler i løbet af efteråret 2021. Det er første trin i Q8’s landsdækkende udrulning af nye lynladere.

Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje. Udviklingen er gået hurtigst i Hovedstaden, og derfor etablerer Q8 de første lynladere på tre servicestationer i og omkring København, hvor knap halvdelen af de danske elbiler har deres udgangspunkt. Q8’s stationer på Ørestads Boulevard og Tagensvej i København, samt på Dynamovej i Herlev bliver de første Q8-stationer med lynladere. I 2022 accelererer Q8 udrulningen yderligere og udvider netværket af lynladere med minimum 20 stationer.

”De tre stationer er udvalgt som vores første fase af Q8’s udrulning af lynladere, fordi mere end 40 procent af de danske elbiler befinder sig i hovedstadsområdet. Så her er behovet størst, og her er markedet klar til at tage imod flere ladepladser. Vi tager flere skridt i 2022, hvor vi som minimum vil etablere lynladere på 20 stationer fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland”, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager i Danmark.

El får os til at tanke på nye måder

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på cirka en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet. Q8 tror dog, at mange elbilister vil satse på ladetider på 10-20 minutter, som kan være nok til at nå frem til næste destination.

”Vi forventer, at elbillisterne i højere grad i fremtiden vil fokusere på at lade op til det umiddelbare kørselsbehov. Det vil sige frem til næste opladningsmulighed på arbejdet, ved en servicestation med ladestander eller ved en offentlig ladeplads, da det sparer bilisten tid under rejsen”, siger Marc Skriver-Bayer.

Sammen med det svenske elselskab Skellefteå Kraft, som leverer vedvarende strøm til lynladerne, har danske Q8 og svenske OKQ8 et fælles mål om at etablere minimum 400 stationer og 1.100 ladepunkter med lynladere på tværs af de to lande frem til 2026. Aftalen med Skellefteå Kraft er en del af Q8 og OKQ8 Scandinavias strategiske målsætning om, at alle deres aktiviteter samt de produkter, de sælger, samlet set skal være klimaneutrale i 2045.

-CH

Hør to af METRO THERMs tidligere medarbejdere fortælle om en ganske særlig fredagstradition medarbejderne i Smedjen havde i gamle dage.

I de gode gamle dage var der i Smedjen hos METRO THERM en helt særlig fredagstradition, som ikke engang den daværende produktionschef Jørgen Schjønning kendte til. Hør tidligere vedligeholdelseschef Vagn Larsen fortælle ham om den i filmen.

Har du lyst til at læse flere sjove historier fra de sidste 100 år hos METRO THERM, så klik HER.
 

For sociale aspekt af ESG bæredygtighed

Prysmian Group, verdens førende leverandør af energi- og telecomkabler, bekræftede i dag sin ambition om at være en global leder indenfor bæredygtighed, ved at annoncere mål for dets sociale ambitioner i tillæg til eksisterende klimaambitioner.

De vigtigste fokusområder for koncernens nye sociale ambition inkluderer forpligtelser til at forbedre mangfoldighed, lighed, inddragelse, digital integration, lokalsamfundet, medarbejderengagement og uddannelse. Disse mål supplerer koncernens klimaambition, der inkluderer vedtagelse af videnskabeligt baserede mål for at reducere scope 1 & 2 CO2 udledningen til nul mellem 2035-2040 og scope 3 inden 2050.
Configure

 ”Hos Prysmian er vi forpligtede til at fremme udviklingen af ​​vores medarbejdere og have en positiv indvirkning på lokalsamfundet på tværs af globale markeder. Lanceringen af ​​vores mål for social ambition bekræfter og styrker Prysmians engagement i dristig og nødvendig handling.” udtaler CEO Valerio Battista.

”Ligesom vi ønsker at spille en aktiv rolle i energiomstillingen, vil vi aktivt fremme overgangen til et mere lige, divers, inddragende og berigende arbejdsmiljø samt skabe en positiv indflydelse på udviklingen af de lokalsamfund, hvor vi opererer. Vores investorer er i stigende grad fokuseret på det sociale aspekt af ESG-bæredygtighed. Kombineret med de ledelsesforpligtelser, vi annoncerede med dannelsen af ​​vores nye bestyrelse i marts, er de mål vi meddeler i dag - ikke kun i overensstemmelse med vores egne værdier, men med international bedste praksis og kravene fra ESG-fokuserede investorer". forklarer Maria Christina Buflco - Chief Sustainable Officer.

 Fuld udnyttelse af medarbejdernes ekspertise er en integreret del af Prysmians langsigtede bæredygtighedsstrategi. Prysmian udvikler sig proaktivt som en organisation, der anerkender behovet for mangfoldighed, inddragelse og ligestilling på alle niveauer og er forpligtet til at give flere kvinder mulighed for at forfølge en karriere hos Prysmian i tekniske og videnskabelige roller. Gruppen fremmer også programmer til at udvide den digitale integration af alle sine medarbejdere, samtidig med at forskelsbehandling på grund af rolle eller stilling elimineres.

Prysmian Group har vedtaget kvindernes empowerment-principper og fremmer ligestilling mellem kønnene i hele virksomheden. Gruppen fortsætter med at forbedre balance mellem arbejde og privatliv for at åbne nye karrieremuligheder, især for kvinder. Andre foranstaltninger inkluderer børnepasning og returgaranti efter forældreorlov samt fleksible arbejdstidsmodeller og deltidsarbejde, herunder for ledere.

Læs mere om vores sociale mål på vores danske hjemmeside eller download vores 2020 Bæredygtighedsrapport her.

Læs dansk pressemeddelelse omkring højdepunkter fra vores 2020 Bæredygtighedsrapport

Sider

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere