25.01.2018  |  EL  |  Energi

Nordeuropas største solcellepark skal opføres ved Haslev

Et areal større end 300 fodboldbaner skal efter planen snart fyldes med solceller. Faxe Kommune har netop sagt god for at starte projekteringen af det største solcelleanlæg i Nordeuropa, som skal ligge ved Haslev.

Inden længe bliver 410 hektar fyldt op med solceller, når Nordeuropas største solcellepark efter planen skal opføres i Haslev. Det har Faxe Kommunes Plan & Kulturudvalg netop godkendt, skriver tveast.dk. Et projekt, som formanden for udvalget ser frem til at skyde i gang.

”Det er en stor sag, som absolut ikke slutter nu. Vi har prøvet på at efterleve en klimaftale, vi indgik i 2008. Nu er der en investor fra Bregentved Gods, der kommer med nogle konkrete forslag til, hvad de godt kunne tænke sig. Det bider vi til bolle på,” siger René Tuekær til tveast.dk.

Kan dække 10.000 personers elforbrug
Mere præcist er der tale om tre solcelleanlæg på 83, 32 og 70 hektar, som sammen skal kunne producere knap 170.000 Mwh om året. Det svarer til godt 100.000 personers årlige elforbrug.

Men ifølge udvalgsformanden er det dog endnu for tidligt at holde skåltalen: 

”Om det hele ender, som det er lagt op, det er jo ikke sikkert. Der skal nok også komme indsigelser imod det, blandt andet fra Danmarks Naturfredningsforening. Det kan også være nogle af arealerne er for store”, siger René Tuekær.

Læs også: Aftale om solceller ved Øresundsbroen på plads

Essensen i projektet er, ligesom for mange andre kommuner og private virksomheder, at forsøge at nedsætte CO2-udslippet ved at gå nye veje, forklarer René Tuekær.

Hvis alt går efter planen, forventes det, at solcelleanlægget står klar i foråret 2019, skriver tveast.dk.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere