11.06.2021  |  EL  |  Branchen

Nordjyder er mest begejstret for erhvervsuddannelser

Der var stor forskel i de unges uddannelsesvalg i 2020 i de enkelte regioner. Jo længere væk fra Hovedstaden, desto større var den andel, der valgte at starte på en erhvervsuddannelse (EUD) direkte efter studentereksamen.

Region Nordjylland, hvor 22 procent af de nybagte studenter valgte at tage en erhvervsuddannelse efter gymnasiet, havde en andel, der var tre gange så stor som Region Hovedstaden med dennes andel på 7 procent. Uanset region er det dog bacheloruddannelser, som udgør den største andel af uddannelsesvalg i 2020 blandt de nye studenter. Den højeste andel fandtes i Region Hovedstaden. Her havde 57 procent af de nybagte studenter, der gik direkte i gang med studierne, valgt at starte på en bacheloruddannelse. Til sammenligning lå Region Syddanmark lavest med en andel på 36 procent.

Færrest starter direkte på uddannelse i Region Midtjylland

Andelen, der valgte at fortsætte direkte på en uddannelse tre måneder efter studentereksamen er i hus, var lavest i Region Midtjylland. Her var det kun 11 procent af studenterne, der var i gang med deres nye uddannelse. I den anden ende af skalaen ligger i Region Sjælland og Region Nordjylland med lidt over 16 procent, der var gået i gang med en uddannelse.

Region Sjælland var dog den region, der havde den største ændring i forhold til andelen af studenter, der gik direkte i gang i 2019 - en stigning på 2 procentpoint fra 14 procent i 2019 til 16 procent i 2020.

I Region Nordjylland og Region Midtjylland var der derimod ingen ændringer. I Region Syddanmark og Region Hovedstaden var der en stigning på 1 procentpoint fra henholdsvis 14 og 15 procent i 2019.  

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere