26.03.2021  |  VVS  |  Byggeri

Nu kan regnvand kombineres med douche toilet

Det er nu lykkedes at udvikle en metode til at integrere regnvand i cisternen til skyl på douchetoilet samtidig med, at douchefunktionen fortsat er med brugsvand.

Kan man bruge regnvand i et douche-toilet? Sådan lød en forespørgsel, som Jonas Bush, teknisk salgskonsulent i Geberit, fik tilbage i sommeren. Forespørgslen kom fra TN VVS, som var i gang med at totalrenovere en bevaringsværdig villa i Nordsjælland med design og bæredygtighed i topkvalitet som rettesnor.

”Jeg skal ærligt indrømme, at hverken jeg eller installatøren havde fået sådan en opgave før. Men vi var begge var ret vilde med tanken om at integrere en bæredygtig løsning som regnvand med douchetoiletter. Begge dele er noget, vi kommer til at se mere af i fremtiden, så selvfølgelig skulle vi finde en måde at kombinere de to ting på”, siger Jonas Bush. 

Mange års erfaringer måtte i spil

Villaen fik under ombygningen etableret en regnvandscisterne, og det var denne, som TN VVS i samarbejde med rådgiveren fra Geberit skulle integrere med brugsvand. Brugsvand anvendes på normal vis til både skyl og douchefunktion i Geberits AquaClean-toiletter. 

”Både vi og Jonas fra Geberit lagde hovederne i blød og fandt ud af, at det kunne lade sig gøre at have regnvand til skyl og brugsvand til douchefunktionen i en skjult installation ved at kombinere en almindelig stophane fra et omegastativ med et Sigma 112-stativ ”, forklarer Thomas Nielsen fra TN VVS, installatør på projektet. 

Den nyudviklede metode krævede hverken specialudviklede dele eller ombygning. Den kunne klares med eksisterende reservedele fra Geberit.

Fremtiden i projektet

I alt blev der i villaen i Nordsjælland installeret tre douchetoiletter med regnvand til skyl. Og Thomas Nielsen tror ikke, projektet bliver det sidste af sin slags:

”Med den efterspørgsel vi ser på douchetoiletter i øjeblikket, kombineret med et stadig større fokus på bæredygtighed i byggeriet, både håber og forventer jeg, at der vil komme flere opgaver som denne, og nu har vi metoden til nemt at løse dem”, slutter han. 

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere