11.08.2014

Indspark: VVS-grossister ændrer prisstruktur

VVS-grossisternes høje listepriser og uigennemsigtige rabatter er ifølge VVS-konsulent i DS Håndværk & Industri Johnny Bendsen til skade for branchen og forbrugerne. Derfor glæder han sig over, at de første VVS-grossister endelig har spillet ud med nye priser.

Det har været oppe og vende flere gange i de 14 år, jeg har været ansat i DS Håndværk & Industri – VVS-grossisternes uhensigtsmæssige prisstruktur med høje listepriser, som ingen betaler i virkeligheden, og uigennemsigtige rabatter til højre og venstre.

Urealistiske høje priser
Der har været snakket og diskuteret, og alle – både grossister og virksomheder – har kunne se, at systemet bør laves om. De eneste, der har haft gavn af de urealistisk høje listepriser, har været netbutikkerne, der har kunnet reklamere med meget lave priser på trods af, at deres prisniveau reelt har været sammenligneligt med resten af branchens.

Læs også: Grossister diskuterer branchens prisstruktur 

Om Johnny Bendsen

Johnny Bendsen er VVS-konsulent i DS Håndværk & Industri, hvor han yder VVS-faglig rådgivning. Desuden deltager han også i en række samarbejder med de styrelser og myndigheder, der er relevante for VVS-området. 

Johnny Bendsen har i omkring ti år arbejdet som blikkenslager og VVS-montør i en mellemstor VVS-virksomhed på Fyn, inden han valgte at læse til VVS-tekniker og GVS-mester.

Det har været klart for alle, vi har at gøre med et endog meget minefyldt farvand, for vi skal SELVFØLGELIG ikke hverken blande os i eller diktere priser. Og priserne skal SLET ikke koordineres på tværs i branchen. Konkurrencemyndighederne er meget opmærksomme på mulige ulovlige prisaftaler, så vi har været og er meget forsigtige.

Til skade for branchen
Men igen – alle er enige om, at systemet er sygt og til skade for branchen og forbrugerne. Det er med til at sætte vvs-branchen i dårligt lys. Det går ud over troværdigheden over for kunderne og skræmmer i værste fald de unge fra at søge en vvs-uddannelse.

Vi har i DS Håndværk & Industri igen og igen inviteret op til dans, sat spot på problematikken i medierne og taget diskussionen med konkurrencemyndighederne.

Læs også: Brødrene Dahl klar til at forhandle ny prisstruktur

De første grossister kommer med nye priser
Der har bare ikke været nogen i branchen, der har turde tage det første skridt. Det er der heldigvis nu – nu sker der noget.  Jeg har set at Brødrene Dahl og Solar som de første grossister har spillet ud med nye priser. De går forrest. Vores arbejde i DS Håndværk & Industri har båret frugt – og jeg er en glad mand på mine medlemmers vegne.

Jeg talte forleden med et par af vores medlemsvirksomheder, og de er begejstrede – det her vil gøre deres hverdag meget meget enklere. De vil få nemmere ved at forhandle med deres private kunder, for de vil ikke i så høj grad skulle slås med Hr. Olsen, som har købt en (synes han selv) superbillig toiletkumme på nettet, og nu liiiiige vil have installatøren til at sætte den op for en 500-mand med garanti og det hele. Og Hr. Olsen vil nu rent faktisk kontakte sin vvs’er og få et godt og rimeligt tilbud i stedet for som det første at købe ”billigt” ind på nettet.

Jeg vil gerne slå fast med den store rørtang, at det udelukkende handler om en gennemskuelig prisstruktuer, der er til at forstå. Ikke om, at hverken grossister eller installatører skal tjene mere eller mindre. 

Mere fra Johnny

Johnny Bendsen

  • DS Håndværk & Industri
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere