Ny aftale om arbejdsfordeling gælder fra i går
I går, mandag den 14. august, trådte en ny trepartsaftale om en midlertidig arbejdsfordeling i kraft. Aftalen skal give medarbejderne mulighed for højere dagpengesats og skal hjælpe til færre fyringer grundet coronakrisen.
Både arbejdsgivere og lønmodtagere er, efter at den nye aftale om midlertidig arbejdsfordeling trådte i kraft, en smule bedre stillet. Den er nemlig sat i kraft for at hjælpe virksomheder, der fortsat er udfordret grundet coronakrisen, til at undgå afskedigelse af medarbejdere. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Hastebehandling i Folketinget
Trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter kom i stand for to uger siden og er derefter blevet hastebehandlet i Folketinget. Efter et bredt flertal stemte for ordningen, kunne aftalen træde i kraft allerede i går.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger om ordningen:
”Det er rigtig godt, at man rundt om i landet allerede nu kan tage den nye ordning i brug. Det er en vigtig aftale med nye muligheder, og jeg er sikker på, at den vil holde hånden under danske arbejdspladser”.
Den nye ordning betyder helt konkret, at medarbejderne i en virksomhed kan deles om det arbejde, der skal laves. Den resterende tid kan medarbejderne tage uddannelse eller gå hjemme på dagpenge. Det skaber større fleksibilitet og giver en højere dagpengesats til medarbejderne.
Eventuel forlængelse
Ordningen gælder som udgangspunkt året ud. Men i visse situationer, kan den forlænges ind i 2021. Det gælder aftaler, der er igangsat senest 31. december 2020, som kan fortsætte fire måneder ind i 2021.
Om ordningen skal forlænges, vil aftalepartnerne diskutere til november.
”Aftalen er endnu et i rækken af tiltag, som skal hjælpe os bedst muligt gennem krisen. Jeg er glad for, at det igen lykkedes at lande en trepartsaftale. Arbejdsmarkedets parten har efterhånden været med til at løse en række udfordringer på arbejdsmarkedet i kølvandet på corona, og det viser endnu en gang værdien af vores danske model”, siger Peter Hummelgaard.
Du kan læse mere om den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning her.
-CH