29.11.2022

Ny aftale om offentligt hurtigt ladenetværk

DCC Energi, der driver Shell tankstationerne i Danmark, opruster sine aktiviteter på elbilsmarkedet og udvider samarbejdet med Spirii. Spirii leverer i forvejen platform til DCC Energis ladeløsninger til private og virksomheder, og skal nu også levere drifts- og betalingsplatform til DCC Energis offentlige netværk af lynladere.

Selskaberne bag de danske tankstationer er for alvor begyndt at omstille deres forretning til en fremtid med elektrisk transport og har mere end nogensinde fokus på at udvide de traditionelle tankstationer til også at tilbyde opladning til elbiler. De er kun én blandt mange brancher, der ønsker at gøre opladning af elbiler til en del af deres forretning.

Det mærker især Spirii, som har bygget en software-platform til drift og håndtering af ladeløsninger til elbiler. Selskabet har i de seneste år oplevet en massiv interesse fra flere brancher i hele Europa, der vil tilbyde ladeløsninger til elbilister og som har brug for en platform til at bygge deres forretning på. Selskabet har allerede mange store danske og udenlandske ladeoperatører på sin platform, og står i dag for over 20 procent af det offentlige ladenetværk alene i Danmark.

”De mange nuværende og kommende elbilejere skal alle bruge smarte, simple ladeløsninger til at lade op derhjemme, på arbejdspladsen og på farten. Flere brancher, inklussiv tankstationer, har fået øjnene op for det kæmpe markedspotentiale, der ligger i at udvikle og tilbyde ladeløsninger. I Spirii mærker vi derfor kæmpe international efterspørgsel på vores platformsløsninger”, fortæller Tore Harritshøj, administrerende direktør i Spirii.

Stort offentligt ladenetværk
DCC Energi er en af de mange nye ladeaktører på markedet, som har valgt at bygge deres forretning på Spiriis platform. Nu vil selskabet skalere forretningen yderligere til også at omfatte et stort offentligt ladenetværk, hvor Spirii skal levere drifts- og betalingsplatform, der blandt andet muliggør betaling med app og ladebrikker. Med den nye aftale styrker Spirii sin position som førende leverandør af platformsløsninger til opladning af elbiler.

”Vi ser frem til at indfri DCC Energis ambitioner om at udrulle et stort netværk af lynladere og blive en mere aktiv spiller i omstillingen til elbiler. DCC Energi har i forvejen musklerne, lokationerne og kundeindsigten, og med vores platformsløsninger, kan de tilmed sikre de bedste ladeoplevelser til deres kunder”, fortsætter Tore Harritshøj.

Læs også: Aftale åbner for ladestandere ved 186 danske golfklubber

DCC Energi, der driver de 244 Shell tankstationer i Danmark, annoncerede sidste år, at de ville gå aktivt ind på elbilmarkedet med en bred vifte af løsninger til ejere af elbiler. DCC Energi tilbyder i dag løsninger til hjemme- og virksomhedsopladning, og er nu også i gang med at etablere et stort netværk af lynladere på deres mange tankstationer.

DCC Energi indviede deres første lynladestationer tidligere på året og fortsætter etableringen af lynladere på deres tankstationer i 2023.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere