30.11.2021  |  EL  |  Branchen

Ny alliance vil gøre faglige uddannelser attraktive for flere unge

Unge, parter på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedets parter danner Alliancen for Faglig Uddannelse med det formål at gøre faglige uddannelser attraktive for langt flere unge end i dag.

Den nye alliance sker som en direkte udløber af headspace-initiativet ”Hvad kan jeg blive?”, der frem til slutningen af 2023 er støttet med 17 millioner kroner af A. P. Møller Fonden, med det formål at få flere unge til at interessere sig for erhvervsuddannelser.

”Vi har samlet en stærk alliance for at styrke de faglige uddannelser. Det er på høje tid, at erhvervsuddannelserne bliver prioriteret højere i Danmark, så det bliver mere attraktivt at gå på skolerne”, siger formanden for Dansk Metal, Claus Jensen.

Ny ung-til-ung vejledning

Claus Jensen har sammen med administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, og tidligere statsminister og stifter af Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Poul Nyrup Rasmussen, taget initiativ til at stifte Alliancen for Faglig Uddannelse. Det har de gjort, for at undgå at mangle op mod 100.000 faglærte i 2030.

Derfor vil de have flere unge til faglige uddannelser. Det skal blandt andet ske med et helt nyt udgangspunkt for arbejdet i Alliancen for Faglig Uddannelse er initiativet ’Hvad kan jeg blive?’. Initiativet, som blandt andet er en ny, ung-til-ung, online vejledning om erhvervsuddannelse, giver indblik i flere end 2.000 unge medudviklere, som på hjemmesiden hvadkanjegblive.dk fortæller om deres hverdag, fag og uddannelse. Her deler de ud om deres egne personlige tanker om blandt andet, hvad de synes, der er godt på lige netop deres erhvervsuddannelse, hvad de bryder sig mindre om og hvilke typer virksomheder, de typisk arbejder for.

’Hvad kan jeg blive?’ er udviklet i en første udgave med støtte fra Industriens Fond og arbejdsmarkedets parter, og den videre udvikling over de kommende år har fået 17 millioner kroner i støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere