16.12.2021  |  EL  |  Intelligente installationer

Ny app-funktion giver overblik over husstandens varmeudgifter

Tech-virksomheden tado lancerede i sidste uge app-funktionen ”Energy AI”, der fremover vil gøre det muligt at styre sine udgifter til varmeforbrug, såfremt man også har virksomhedens smart termometer.

I dag er det årlige varmeforbrug ukendt for forbrugeren. Boligejerne modtager deres varmeopgørelse, når året er omme, uden at kunne se, hvordan opgørelsen relaterer sig til forbruget. Det kan man nu med den app-funktion ”Energy IQ” fra teknologivirksomheden tado, der vil give brugerne med smart termostater mulighed for selv at nedbringe deres varmeudgifter. I app’en bliver brugerens temperatur i boligen og app’ens intelligente funktioner kombineret med data fra gas-, el- eller intelligent måler.

”Indtil nu har danske boligejere opvarmet deres hjem uden at vide, hvilken indvirkning det har haft på den årlige varmeregning”, siger Christian Deilmann, medstifter og CPO hos tado.

Energipriserne er steget markant i løbet af det seneste år. Resultatet af en undersøgelse fra Gemserv viser, at smart termostater er de mest kosteffektive måde at spare både penge og energi på tværs af alle typer byggerier og opvarmningsmetoder. Med udgangspunkt i en årlig varmeregning på 5.400 kroner for opvarmning af en dansk bolig, sparer husstanden gennemsnitligt 1.188 kroner om året med intelligente termostater, samtidig med at der også opnås en væsentlig besparelse på CO2-udledningen.

”Den nye feature i vores app, Energy IQ, er verdens første løsning, hvor brugerne på forhånd kan bestemme hvor meget de vil bruge på varmeudgifter om året, og hvor de rent faktisk kan foretage ændringer for at påvirker omkostningerne”.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere