08.11.2013

Ny autorisationslov i modvind på Christiansborg

Partierne udenfor regeringen tøver med opbakningen til nye regler for autorisationer på vvs- og el-området. Det afslørede Folketingets førstebehandling af det omdiskuterede lovforslag, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen fremlagde tirsdag.

Det kan blive svært for erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, at få et lovforslag om en ny autorisationslov stemt igennem i Folketinget. Det var tydeligt, da forslaget blev førstebehandlet i Folketinget tirsdag. Ifølge Blik- og Rørarbejderforbundets hjemmeside er det særligt muligheden for at tilegne sig delautorisationer, som giver mulighed for at udføre fx vand- og el-arbejde i boliger, der giver anledning til bekymring hos partierne på tværs af folketinget.

Læs også: Heftig debat om ny autorisationslov

Således afviste både Venstre, Dansk Folkeparti, de konservative og Enhedslisten at støtte lovforslaget, og dermed har regeringen i øjeblikket ikke den fornødne opbakning til ændringerne.

Venstre bekymret
”Vi ønsker ikke at sænke det faglige niveau, og vi ønsker ikke at gå på kompromis med sikkerheden for hverken forbrugerne eller ansatte, sagde Kim Andersen fra Venstre ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet.

Han understregede, at der i forslaget er positive hensigter og at der er brug for effektiviseringer på området.

Læs også: Autorisationer skal handle om kompetence - intet andet

”Der er for mange gråzoner. Der er nogle ting vi er bekymrede ved, og der er nogle ting vi bakker op om. Men der skal skabes mere klarhed for forbrugerne, og vi skal have nogle mere præcise grænsedragninger”, sagde han i sin ordførertale.

Efter førstebehandlingen af lovforslaget sendes det tilbage til videre bearbejdelse i Erhvervs-, vækst- og eksportudvalget, inden det igen skal behandles både anden og tredje gang i folketingssalen.

Regeringen håber at de ændrede autorisationsregler kan træde i kræft den 31. marts 2014.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere