06.04.2018  |  EL  |  Energi

Ny energiløsning skal give fossile brændstoffer nådestødet

Aalborg CSP har lanceret et nyt projekt baseret på solenergi. Ved både at være billigere og mere miljørigtigt skal løsningen give fossile brændstoffer baghjul.

Det bliver stadig mere populært at udnytte naturlige energikilder. Og på verdensplan har der været en konsekvent teknologisk indsats for at presse omkostninger ved denne type energi i bund. Det har båret frugt. Resultatet er, at vedvarende energi i dag er billigere end fossile brændstoffer som olie, gas og kul.

Den danske energispecialist Aalborg CSP er en af de virksomheder, der har fokuseret på at udvikle sådanne innovative og billige løsninger, der udgør alternativer til fossile brændsler. Sidst skud på stammen er fjerde generation af firmaets koncentrerede solenergi-teknologi ved navn AAL-TroughTM 4.0.

”Prisen på energi afhænger af faktorer som omkostninger til etablering af selve teknologien, ydeevne under lokale forhold samt til driftsudgifter i systemets levetid. For at tackle de globale energipriser har vi overvejet alle disse aspekter og derfor designet en standardiseret løsning, som, med sin usædvanligt lette struktur og en øget termisk ydeevne, kan implementeres overalt i verden”, siger Jes Donneborg, divisionsdirektør i Aalborg CSP.

Læs også: Unikt vedvarende energianlæg indviet

En stigende efterspørgsel i industrien efter CO2-neutrale løsninger muliggør en fortsat udvikling af nye og smartere måder at udvinde energi på. Det forsøger energileverandører som Aalborg CSP at efterkomme.

Vedvarende energi på tværs af landegrænser
Modsat de tidligere udgaver, der er meget specifikke og målrettet bestemte danske projekter, rammer den nyeste model mere bredt. Der er altså besparelser at hente over hele linjen, lover Aalborg CSP.

”Uanset om anlægget befinder sig i et tørt ørkenlignende australsk landskab eller i det fugtige og vindomsuste Mellemøsten, leverer AAL-TroughTM 4.0 vedvarende energi året rundt – på et konkurrencedygtigt niveau”, forklarer Jes Donneborg.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Ved at benytte dele, der passer til størstedelen af virksomhedernes anlæg, bliver både leveringen og installeringen nemmere, tilføjer han. Samtidig giver den nye energiløsning ifølge Aalborg CSP 60 procent lettere adgang til lokale samarbejds- og handelspartnere.

Designet på 4.0-modellen består af buede spejle, der følger solens gang over himlen. Solstrålerne bliver fanget i spejlene og derefter reflekteret på et receiver-rør, som indeholder en flydende væske (vand eller termisk olie). Her bliver solens koncentrerede energi udnyttet på den mest effektive måde. Denne metode anvendes overalt på kloden, da den kan tilbyde energi efter behov og efterspørgsel.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere