08.03.2017  |  EL  |  Branchen

Ny elektrikeroverenskomst skal sikre mere fleksibilitet

En aftale mellem Dansk El-Forbund og Tekniq har resulteret i en ny treårig overenskomst på elområdet.

Selvom forhandlingerne i år har varet en smule længere end de seneste overenskomstforhandlinger, er man hos Dansk El-Forbund og Tekniq alligevel blevet enige om en ny overenskomst, der skal sikre mere fleksibilitet hos virksomhederne fremover:

"Det er et økonomisk ansvarligt forlig, og samtidig er der flere elementer, som peger fremad. Parterne er blevet enige om, at der i overenskomstperioden skal indføres regler om flekstid, og der er afsat midler til yderligere at styrke kompetenceudviklingen i branchen", siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Læs også: Dansk Energi bevilger 21,1 mio. til energieffektive løsninger

Udover fleksibilitet og kompetenceudvikling indeholder overenskomsten også nye bestemmelser for funktionærlignende ansættelser, hvori der også vil findes en egentlig funktionæroverenskomst for de elektrikere, der overvejende udfører arbejde, der er omfattet af funktionærloven.

Overenskomsten dækker i alt 1.900 virksomheder med tilsammen 20.000 medarbejdere og gælder frem til den 1. marts 2020.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere