23.10.2020  |  VENTILATION  |  Indeklima

Ny energibesparende ventilator i befugtningsmodul

Condair lancerer en ny og forbedret ventilator i ML Princess, der sikrer energibesparelser og et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne ved at støje mindre.

Condairs højtryksmodul ML Princess har fået et løft. Fremover vil befugtningsmodulet blive installeret med en ny og forbedret EC-ventilator. Den kan sikre energibesparelser med op til 55 procent og samtidig sikre en støjreduktion på 5 DBA sammenlignet med tidligere. Afhængigt af driftsmønster kan der derfor opnås en årlig energibesparelse på op til 450 kWh per enhed.

”Hos Condair har vi altid fokus på at implementere ny teknologi og sikre, at vores produkter er tilpasset vores kunder. Ved at udskifte vores ventilatorer kan vi ikke alene gøre befugtningsmodulet mere fleksibelt at bruge for kunden, vi kan også reducere energiforbruget og sænke støjniveauet i produktionen. På den måde hjælper vi vores kunder med at blive mere bæredygtige og sikre et godt arbejdsmiljø”, siger Product Manager hos Condair A/S, Lasse Andresen.

Den nye ventilator bliver fast inventar i nye befugtningsmoduler, men det er dog også muligt at eftermontere ventilatoren i eksisterende moduler. Dette kan nemt og uden de store omkostninger gøres i forbindelse med et almindelige serviceeftersyn.

Energibesparelsen opnås i motoren

EC-ventilatoren er konstrueret på en mere intelligent og effektiv måde.

Vingerne på ventilatoren er blandt andet aerodynamiske og dermed udformet, så luftmodstanden er minimal. En af de helt store fordele ved den nye ventilator er, at det fremover vil være muligt at regulere hastigheden med en indbygget hastighedsregulering. Det reducerer energiforbruget, og gør at luftmængden kan indstilles optimalt til antallet og størrelsen af de monterede højtryksdyser. Ved at kunne indstille hastigheden betyder det, at EC-ventilatorer altid passer perfekt til den aktuelle befugtningsopgave.

Den største del af energibesparelsen opnås imidlertid i selve motoren. I en EC-motor skaber permanente magneter et magnetiske felt inde i motoren, og hermed opstår elektronisk kontrolleret jævnstrøm, der skaber rotationen i ventilatoren.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere