24.11.2022  |  VENTILATION  |  Arbejdsredskaber

Ny fjernbetjening til støvsuger på værktøj

Den stadigt stigende brug af batteridrevet håndværktøj blandt professionelle brugere stiller nye krav til de støvsugere, som anvendes til afsugning på værktøjet.

Værktøj med batteri betyder større grad af frihed og mobilitet for brugeren, men med støvgenerende værktøj er det stadig altafgørende for et godt arbejdsmiljø, at værktøjet er koblet på en egnet støvsuger. Konventionelt el-værktøj med ledning tilsluttes støvsugerens el-udtag, hvorved støvsugeren starter og stopper når værktøjet tændes og slukkes. Det kan man ikke med batteridrevet værktøj, og man må derfor enten tænde og slukke støvsugeren manuelt eller lade den køre kontinuerligt med et unødvendigt højt strømforbrug samt slitage til følge.

Læs også: Hårdt fysisk arbejde rammer de 40-64-årige

De danskproducerede støvsugere til fint og sundhedsfarligt støv, RONDA 200H Power og RONDA 1800H Power, som benyttes flittigt i byggebranchen og store dele af industrien, kan nu udstyres med en smart fjernbetjening, som monteres på slangen i forbindelse med værktøjet og gør det muligt for brugeren at starte og stoppe støvsugeren enkelt og hurtigt. Dette er netop en stor fordel i tilfælde, hvor man arbejder med batteridrevet værktøj og benytter en RONDA 200H eller 1800H Power til afsugning direkte fra værktøjet.

Med visuel alarm
Arbejdes der med støjende værktøj som for eksempel en betonslibemaskine, skal man benytte høreværn, og man vil derfor have svært ved at høre den tilkoblede støvsugers akustiske alarm for lavt luftflow, især hvis man står et stykke fra støvsugeren. Den nye RONDA fjernbetjening er udstyret med en visuel alarm, som blinker rødt, når støvsugerens alarm bipper, og lufthastigheden i slangen er lavere end de krævede 20 m/s. Det sker typisk når posen skal skiftes, et filter skal renses, eller slangen er tilstoppet. Den nye fjernbetjening med alarm bidrager til et godt og sikkert arbejdsmiljø.

Alle RONDA 200H Power og RONDA 1800 Power støvsugere produceret efter 1. januar 2022 er forberedt for fjernbetjening, men der kræves et kommunikationsprint, som skal installeres i motortoppen på støvsugeren. Dette skal bestilles separat og typisk installeres på et godkendt serviceværksted. 

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere