25.01.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Ny fjernvarmepulje skal sætte fart på udfasningen af olie- og gasfyr

Der er afsat 405 millioner kroner til tilskudsordningen i 2021-23, hvoraf 145 millioner kroner uddeles i år.

Energistyrelsen åbner en ny fjernvarmepulje, som skal yde støtte til fjernvarmevirksomhedernes konverteringsprojekter i områder, hvor energieffektiv fjernvarme erstatter fossil varmeforsyning fra individuelle olie- og gasfyr.

Tilskuddet er et fast beløb på op til 20.000 kroner per konverteret olie- og gasfyr for det antal, som udgør minimumstilslutningen. Minimumstilslutningen er defineret som det antal konverteringer i projektområdet, der inklusiv tilskud fra fjernvarmepuljen medfører balance i de tilbagediskonterede selskabsøkonomiske indtægter og udgifter over levetiden på konverteringsprojektets investeringer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fjernvarmepuljen kan søges løbende fra den 10. januar 2021 frem mod udgangen af 2023 via Energistyrelsens ansøgningsportal. Energistyrelsen behandler og reserverer midler efter et først-til-mølle princip.

Læs mere om fjernvarmepuljen og ansøgningsportalen her.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere