12.11.2020  |  VVS  |  Varme og køling

Ny intelligent varmestyring kommunikerer trådløst

Netatmo udvider sit udvalg af energiprodukter og lancerer Smart Modulerende Termostat.

Netatmos Smart Modulerende Termostat er kompatibel med OpenTherm-kedler, der anvender OpenTherm-protokollen til at kommunikere trådløst med termostater.

Den nye termostat gør det muligt for brugerne at tilpasse opvarmningen af hjemmet til deres egne rutiner ved hjælp af et opvarmningsprogram, enten manuelt på selve termostaten eller ved at fjernbetjene opvarmningen med Home + Control-app'en.

"Vi udviklede vores Smart Modulerende Termostat for at gøre det muligt for brugere, der har en OpenTherm-kedel, at forbedre komforten uden at spilde energi", forklarer Fred Potter, grundlægger af Netatmo og teknisk direktør for Legrands Eliot-program.

Han forklarer at denne termostat udvider Netatmos udvalg af energiprodukter og giver deres brugere endnu flere muligheder. De kan nu vælge mellem en Smart Termostat og en Smart Modulerende Termostat, afhængigt af deres installation, og dermed styre opvarmningen via fjernbetjening og tilmed reducere energiforbruget.

Optimal opvarmning

Netatmos Smart Modulerende Termostat giver brugerne mulighed for at opvarme deres hjem optimalt og kun, når det er nødvendigt. Takket være OpenTherm-teknologien ændres temperaturen i hjemmets centralvarme, så kapaciteten udnyttes bedst muligt. 

For at opnå flere besparelser og større komfort gør en assistent i Home + Control-appen det muligt at oprette et opvarmningsprogram baseret på individuelle rutiner og behov ved at stille fem spørgsmål om vaner i hjemmet. Termostaten justerer varmen, når familiemedlemmer tager på arbejde, og sikrer, at hjemmet er opvarmet, når de kommer hjem igen. Ud over dette program justerer tilstandene Fraværende og Frostsikring varmen, når brugerne er væk i flere dage. 

Med Auto‐Adapt-funktionen analyserer termostaten isolationen i hjemmet og udendørstemperaturen. Sammen med OpenTherm-moduleringen finder funktionen automatisk frem til den tid, der er nødvendig for at opnå den ønskede temperatur. Den garanterer derfor optimal komfort på de rigtige tidspunkter og forebygger overdreven brug af energi. 

Flere fordele

Netatmos Smart Modulerende Termostat er kompatibel med de fleste OpenTherm-kedler og modulerende kedler, herunder systemkedler, uanset hvilken form for energi de bruger, både gas, olie eller træ. 

Hvis hjemmets OpenTherm-centralvarmesystem både regulerer rum-opvarmningen og det varme brugsvand, kan brugerne også regulere det varme brugsvand via et separat program. På den måde kan brugerne helt enkelt deaktivere forsyningen af varmt brugsvand fra appen, når de tager på ferie, og aktivere forsyningen igen med et enkelt klik, når de kommer tilbage. De kan også justere vandtemperaturen fra deres smartphone. 

Og så kan systemet også selv finde fejl. Ved hjælp af Auto-Care-funktionen advarer Netatmos Smart Modulerende Termostat om mulige svigt i kedlen. Hvis der for eksempel opstår et problem, får brugerne besked via appen. Det betyder, at brugerne nemt kan identificere problemet og dele oplysningerne med en installatør, så de ikke behøver at tilkalde vedkommende blot for at stille en simpel diagnose.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere