04.10.2017  |  EL  |  Energi

Ny køber til konkursboet efter Gaia Solar

Meget tydede på, at Phønix Tag Energi var så godt som klar til at overtage konkursboet efter konkursbegærede Gaia Solar, men nu har en ny køber vist sig at have overbudt tagkæden.

Det bliver alligevel ikke Phønix Tag Energi, der overtager resterne af solcellevirksomheden Gaia Solar, efter virksomheden i slutningen af september indgav konkursbegæring, skriver Licitationen.  

Selvom kilder tæt på sagen berettede om ovenstående, har det nu vist sig at være solcellefirmaet Solaropti, der har overtaget rettighederne til både navnet og varekataloget:

”Vi kom ind i ellevte time – og bød på retten til at anvende navnet. Måske er det der, vi er endt med at byde mere end de andre”, siger Finn Skjoldan, adm. direktør hos Solaropti, til Licitationen.

Læs også: Gaia Solar er under rekonstruktion

Med købet af Gaia Solar ønsker Solaropti især at styrke specialløsningerne inden for solceller. Derudover vil solcellevirksomheden også gerne stå stærkere på det københavnske marked, forklarer Finn Skjoldan.

Gaia Solars kompetencer skal blandt andet føres videre i samarbejde med Solaroptis tyske partnere og ellers med virksomhedens egne ansatte.

”Vi kører navnet videre, fordi Gaia Solar har skabt sig et godt navn inden for bygningstilpassede solceller og special opgaver. Det er udelukkende navn og varelager, vi har overtaget. De ansatte er spredt for alle vinde og de maskiner, der var tilbage i produktionen, har DTU overtaget”, fortæller Finn Skjoldan til Licitationen.

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Solaropti endte med at byde højere end Phønix og vandt derfor retten til at købe konkursboet. Phønix fik at vide, at en anden part havde overbudt og valgte ikke at hæve sit bud.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere