08.01.2021  |  EL  |  Branchen

Ny kompensationsordning for nettilslutning af VE-anlæg i 2022

Aftalen bygger videre på klimaaftalens beslutning om at skabe rammerne for geografisk differentierede tilslutningsbidrag samt indfødningstariffer og afskaffe udligningsordningen fra 2023 og frem.

Partierne bag klimaaftale for energi og industri mv. 2020 af 22. juni 2020 har vedtaget, at der i 2022 skal oprettes en ordning på finansloven, som kompenserer elforbrugerne for omkostninger til nettilslutning af VE-anlæg. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Omkostningerne bliver i dag udlignet af udligningsordningen via PSO-systemet, som afskaffes med udgangen af 2021. Kompensationsordningen skal bidrage til, at elforbrugerne ikke oplever en ekstra udgift når PSO-systemet er afskaffet i 2022.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kommende ændringer i lovgivning skal muliggøre, at netvirksomhederne og Energinet fra 2023 vil kunne opkræve geografisk differentierede tilslutningsbidrag og indfødningstariffer hos elproducenterne, hvorved en større del af omkostningerne i nettet, som udbygningen af vedvarende energi giver anledning til, afholdes af producenterne selv.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere