07.02.2020  |  VENTILATION  |  Indeklima

Ny miljøvenlig antibakteriel behandling af tekstilkanaler

Indhold fra partner Hvad er dette?

For optimal ydeevne og af hygiejniske årsager skal alle tekstilkanaler på et tidspunkt vedligeholdes, og det er derfor vigtigt at de let kan tages ned og vaskes.

KE Fibertec har specialiseret sig i fremstilling af materialer, der har den højeste Dust Holding Capacity* (støvbæreevne) på markedet og dermed de længste vaskeintervaller. For optimal ydeevne og af hygiejniske årsager skal alle tekstilkanaler på et tidspunkt vedligeholdes, og det er derfor vigtigt, at de let kan tages ned og vaskes i et specialvaskeri enten af ​​KE Fibertec Vaskeri i Danmark eller af en af ​​vores udvalgte KE-partnere i resten af verden.

I fødevareindustrien er et højt hygiejneniveau af stor betydning. Tekstilkanaler er meget velegnede her på grund af deres lave risiko for kondens på overfladen. Egenskaberne i det ikke-organiske polyestermateriale tillader heller ikke nogen vækst af mikroorganismer ved relativ fugtighed under 85% RF. I sådanne miljøer anbefales ikke antibakteriel behandling, da det ikke vil have nogen indflydelse på hygiejneniveauet, når man bruger KE Fibertecs tekstilkanaler. I mere fugtige miljøer (> 90% RF), f.eks. slagterier, mejerier, kølehuse, vertical farming og brødfabrikker, kan der forekomme høj luftfugtighed, der kan skabe problemer i form af mikroorganismer og svampevækst.

I fødevareindustrien, hvor der ikke tages nogen risici, og hvor bakteriel kontaminering kan føre til omfattende kvalitetstab, tilbyder KE Fibertec en ny antibakteriel behandling af tekstilkanalerne. I stedet for at anvende traditionel behandling med miljøfarlige sølvioner har KE Fibertec udviklet en Antibac-E-vaskeprocedure, der inkluderer en behandling af hele systemet inden forsendelse. 

Denne miljøvenlige løsning er godkendt i henhold til EN ISO 20645: 2004 - Bestemmelse af antibakteriel aktivitet og EN ISO 20743: 2013 - Bestemmelse af antibakteriel aktivitet i tekstilprodukter. Tekstilkanalsystemerne er beskyttet i tre vaskecyklusser, før en ny Antibac-E-behandling skal foretages. Den miljøvenlige Antibac-E indeholder ingen sølvioner eller andre begrænsninger for spildevandsbehandlingen under processen.


Fordele ved Antibac-E-behandlingen

  • Antibac-vask af det komplette system før forsendelse (komplet hygiejniebehandling)
  • Der anvendes ingen sølvioner eller andre farlige kemikalier i processen
  • Forhindrer antibakteriel vækst på tekstilkanaler (testet i henhold til EN ISO 20645: 2004 og EN ISO 20743: 2013 i tre vaskecyklusser)
  • En ny Antibac-E-behandling kan efterfølgende udføres af en af KE Fibertec udpeget vaskeripartner
     

Læs mere om vores vaskekoncept her eller kontakt os venligst for yderligere information på
info@ke-fibertec.dk eller tlf. 75 36 42 00.


*Dust Holding Capacity målt i henhold til EN779:2012

Mere fra KE Fibertec AS

KE Fibertec AS

www.ke-fibertec.com

KE Fibertec leverer bæredygtige ventilationsløsninger, der sikrer et godt indeklima og energibesparelser. Tekstilkanaler er særdeles velegnede til effektiv, ensartet og trækfri fordeling af frisk luft uden "døde zoner". Tung og stillestående luft kan give hovedpine og træthed. KE Fibertecs tekstilkanaler skaber et effektivt luftskifte og et godt indeklima i skoler, kontorer, butikker, sh…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere