13.04.2018  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Ny forskruning skal lette arbejdet

En ny tysk opfindelse er på markedet. Med en GCC-forskruning kan en forskruning fæstnes i en tavle på få sekunder og helt uden brug af møtrik på bagsiden. Det sparer installatører for både tid og besvær, lover firmaet bag.

I industrien anvender man hvert år hundredtusindvis af forskruninger. De anvendes overalt, hvor der er kabler og monteres traditionelt med en møtrik på bagsiden af en eltavle, samleboks eller den maskine, man fører kablet ind i. Det tager tid og kan vække stor frustration, hvis der ikke er meget plads at arbejde på. Det bliver der nu lavet om på med en ny opfindelse.

Det er det tyske opfinderfirma Gerich, der håber på at gøre mange installatørers dagligdag nemmere med en GCC-forskruning, der kan klemmes lynhurtigt på plads udefra med et håndværktøj. På bagsiden holdes forskruningen fast med en kunststofring.

Læs også: Forskere vil hjælpe leverandører til smarthomes

”Det minder lidt om at sætte en blindnitte. Montagen tager tre-fire sekunder, og skal der monteres mange hundrede om dagen, er der hurtigt sparet masser af tid og besvær, ” forklarer salgschef Anders Melgaard fra Megatrade, der har agenturet på det smarte system.

Ny forskruning lander på et tørt sted
Og hos Megatrade glæder man sig til at introducere produktet, og man ser store muligheder for at vinde markedsandele. Firmaet har allerede kontakt til en tavleproducent i Danmark, der bruger 60.000 forskruninger om året. Dermed skønnes totalmarkedet til at være på mindst en halv million forskruninger.

Læs også: Vores teknologiske fremtid

Selvom GCC-forskruningen er lidt dyrere end den traditionelle med møtrik, har den mange fordele, mener Anderes Melgaard.

”For eksempel egner den sig fremragende til vindmøller og andre produkter, hvor vibrationerne er stærke. Den løsner sig simpelthen ikke, som forskruninger med møtrikker kan gøre,” oplyser Anders Melgaard.

- EST 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere