Ny podcast-serie om bæredygtighed
Vand, ressourcer, cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri er blandt temaerne i en ny podcast-serie med klimaaktivisten Marcella Hansch fra everwave foundation som vært.
GROHE har netop lanceret første episode i en ny postcastserie, som virksomheden udgiver på den digitale oplevelsesplatform GROHE X. Den nye serie vil udkomme månedligt og dække over en bred vifte af væsentlige emner om bæredygtighed.
I første afsnit er oceanograf og klimaforsker prof. Dr. Martin Visbeck ved mikrofonen hos klimaaktivist og podcast-vært Marcella Hansch. Begge er en del af komiteen for FN's Decade of Ocean Science for Sustainable Development. De diskuterer bl.a. den globale opvarmnings påvirkning af oceanerne og de muligheder, der ligger under havets overflade til at finde nye løsninger på klimakrisen blandt andet ved kulstoflagring og -absorption.
Den ny podcast-serie har hovedtemaet "Together For Sustainability", og det er målet, at den skal fungere som en platform for deling af indsigt og sætte fokus på nye muligheder. Frem for dommedagsscenarier vil lytterne blive informeret om specifikke emner, effektive løsninger samt inspirerende projekter. Målet er at stimulere diskussion og inspirere til handling med udgangspunkt i, hvordan førende eksperter inden for hvert deres fagområde adresserer væsentlige bæredygtighedsspørgsmål.
Podcast-værten, Marcella Hansch, fra den sociale institution everwave foundation, har arbejdet for sundere miljø i oceaner og floder i årevis bl.a. via uddannelse, oprensning af floder og beskyttelse af havet mod plastforurening.
Læs også: Halvdelen af danske virksomheder tænker ikke over bæredygtighed når tablets går i stykker
”Hvis du vil redde og beskytte noget, skal du have viden om det”, siger Marcella Hansch om intentionen bag podcasten og vigtigheden af uddannelse og dialog som motivation for fremskridt.
Hun forklarer, at det ikke er målet at fortælle folk, at de har gjort noget forkert, men at motivere og inspirere dem og sige, du kan ændre verden! Hvis vi arbejder sammen, kan vi virkelig skabe en forandring.
- PiB