29.03.2021  |  EL  |  Branchen

Ny pulje kan give private gebyrfri afkobling fra gassystemet

Onsdag den 7. april åbner en ny pulje, der giver privatpersoner mulighed for at få dækket gebyret for afkoblingen hos statens gasdistributør Evida, hvis gasfyret ønskes udskiftet med en alternativ energikilde.

En ny midlertidig ordning, der gør det muligt at få dækket gebyret for afkobling, åbner onsdag den 7. april klokken 10.00. Afkoblingsordningen giver private husholdninger og udlejere mulighed for at få dækket gebyret til Evida for at blive afkoblet gassystemet, hvis man ønsker at udskifte sit gasfyr med en alternativ energikilde.

"Afkoblingsordningen vil betyde, at boligejerne kan undgå at betale for at få lukket for gasforsyningen, når de udskifter fyret, og når den kombineres med støtten fra de andre puljer som eksempelvis Bygningspuljen, bliver det billigere for boligejerne at erstatte deres nuværende gasfyr med en grønnere opvarmningsform", siger vicedirektør i Energistyrelsen, Stig Uffe Pedersen, som forventer, at ordningen vil blive taget godt imod.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gebyrfritagelsen tildeles efter først-til-mølle-princippet. Det betyder, at de, som først indberetter et behov for afkobling, får tildelt gebyrfritagelsen, indtil den årlige pulje er tom.

Nem afkobling

Afkoblingsordningen er et resultat af den politiske klimaaftale fra den 22. juni 2020, hvor der blev afsat midler til gebyrfritagelse ved afkobling fra gassystemet. Midlerne uddeles i perioden 2021-2026, hvor Evida administrerer ordningen for Energistyrelsen.

"Vi arbejder målrettet på at levere på de politiske målsætninger. Og det er vores hensigt, at det skal være nemt for kunderne at blive koblet af gassystemet, hvis de ønsker dette. Vi har derfor sikret en løsning på vores hjemmeside, der automatisk tjekker, om de overordnede kriterier for at få del i puljen er opfyldt, når kunderne er logget ind for at ansøge herom. Derudover udvider vi vores åbningstid i den første uge, hvor ordningen træder i kraft, så vi bedst muligt kan hjælpe de kunder, der måtte have spørgsmål", siger Evidas chef for Marked- og Forretningsudvikling Peter Kristensen.

Læs mere om afkoblingsordningen på Energistyrelsens hjemmeside.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere