16.03.2022  |  VENTILATION  |  Indeklima

Ny pulje klar til endnu flere varmepumper

Fra den 16. marts bliver det igen muligt at søge om tilskud fra Bygningspuljen, hvis man som boligejere eksempelvis ønsker at udskifte sit gasfyr med varmepumpe. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne skal man være hurtig, hvis man vil have del i pengene.

Danskernes interesse for varmepumper er nærmest eksploderet de senere år – og ikke mindst i takt med at priserne på naturgas har nået rekordhøjder. Den 16. marts får interessen endnu et boost, når det igen bliver muligt at søge om støtte i Bygningspuljen til blandt andet at udskifte sit olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Det har Energistyrelsen netop meddelt.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at puljen nu igen åbner for ansøgninger.

”Vi oplever en meget stor interesse for at komme af med den fossile bygningsopvarmning. Alene i 2021 steg salget af varmepumper, der kan erstatte naturgas- og oliefyr med mere end 50 procent – hjulpet godt på vej af den politiske prioritering af tilskudsmidler på området,” siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

LÆS OGSÅ: Danskerne er vilde med varmepumper

Næppe penge til alle

Der er afsat 300 mio. kroner i den pulje, der åbner 16. marts, og som ud over udskiftning af naturgas- og oliefyr også støtter generelle energiforbedringer.

”Vi forventer at puljen i denne omgang vil støtte skrotningen af 10-12.000 naturgas- eller oliefyr. Vi forventer dog også at interessen for at skrotte sit fyr er øget så kraftigt, så tilskudspuljen derfor ikke står mål med interessen. Der er med andre ord behov for yderligere midler i tilskudspuljen,” vurderer Troels Hartung og uddyber:

”Puljen er desværre beskåret i forhold til sidste år. Samtidig bortfalder håndværkerfradraget, hvilket kommer til at virke som en bremse for folks ønske om at konvertere, og betyder, at vi ikke kommer til at skrotte så mange olie- og naturgasfyr som muligt. Omvendt så betyder de stigende priser på ikke mindst gas, at gevinsten ved at konvertere også vokser markant.”

Troels Hartung understreger, at Bygningspuljen har vist sig som en effektiv måde at skærpe boligejernes fokus på behovet for at skrotte deres fossile fyr.

”Og branchen er klar til den stigende interesse. Vi vurderer, at det vil være muligt at øge skrotningstempoet til cirka 50.000 naturgas- og oliefyr årligt, hvis man prioriterer denne indsats,” siger Troels Hartung.

TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer, at næste tilskudsrunde, når de penge, som frigives d. 16. marts, er brugt op, vil åbne efter sommerferien.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere