Ny pulje klar til endnu flere varmepumper

Fra den 16. marts bliver det igen muligt at søge om tilskud fra Bygningspuljen, hvis man som boligejere eksempelvis ønsker at udskifte sit gasfyr med varmepumpe. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne skal man være hurtig, hvis man vil have del i pengene.

Der er afsat 300 millioner kroner i den pulje, der åbner 16. marts, og som ud over udskiftning af naturgas- og oliefyr også støtter generelle energiforbedringer. De fleste vælger luft-til-væske varmepumpe, men der er også stigende interesse for jordvarme. Arkivfoto..

Danskernes interesse for varmepumper er nærmest eksploderet de senere år – og ikke mindst i takt med at priserne på naturgas har nået rekordhøjder. Den 16. marts får interessen endnu et boost, når det igen bliver muligt at søge om støtte i Bygningspuljen til blandt andet at udskifte sit olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Det har Energistyrelsen netop meddelt.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at puljen nu igen åbner for ansøgninger.

”Vi oplever en meget stor interesse for at komme af med den fossile bygningsopvarmning. Alene i 2021 steg salget af varmepumper, der kan erstatte naturgas- og oliefyr med mere end 50 procent – hjulpet godt på vej af den politiske prioritering af tilskudsmidler på området,” siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

LÆS OGSÅ: Danskerne er vilde med varmepumper

Næppe penge til alle

Der er afsat 300 mio. kroner i den pulje, der åbner 16. marts, og som ud over udskiftning af naturgas- og oliefyr også støtter generelle energiforbedringer.

”Vi forventer at puljen i denne omgang vil støtte skrotningen af 10-12.000 naturgas- eller oliefyr. Vi forventer dog også at interessen for at skrotte sit fyr er øget så kraftigt, så tilskudspuljen derfor ikke står mål med interessen. Der er med andre ord behov for yderligere midler i tilskudspuljen,” vurderer Troels Hartung og uddyber:

”Puljen er desværre beskåret i forhold til sidste år. Samtidig bortfalder håndværkerfradraget, hvilket kommer til at virke som en bremse for folks ønske om at konvertere, og betyder, at vi ikke kommer til at skrotte så mange olie- og naturgasfyr som muligt. Omvendt så betyder de stigende priser på ikke mindst gas, at gevinsten ved at konvertere også vokser markant.”

Troels Hartung understreger, at Bygningspuljen har vist sig som en effektiv måde at skærpe boligejernes fokus på behovet for at skrotte deres fossile fyr.

”Og branchen er klar til den stigende interesse. Vi vurderer, at det vil være muligt at øge skrotningstempoet til cirka 50.000 naturgas- og oliefyr årligt, hvis man prioriterer denne indsats,” siger Troels Hartung.

TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer, at næste tilskudsrunde, når de penge, som frigives d. 16. marts, er brugt op, vil åbne efter sommerferien.

-AKJ

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

28.01.2025Genvex

Sponseret

Derfor bør du vælge et Combi-anlæg til dit projektbyggeri

28.01.2025Geovent

Sponseret

Geovent A/S introducerer en ny mobil udsugningsenhed - GeoGo Black W3!

24.01.2025Genvex

Sponseret

Sådan styrer du dit ventilationsanlæg med et Optima-display

16.01.2025Genvex

Sponseret

Er dit ventilationsanlæg klar til vinteren?

10.01.2025Genvex

Sponseret

Filterskift i dit Genvex-anlæg – derfor er det vigtigt

02.01.2025Dimex

Sponseret

Løsninger til optimal indendørs luftkvalitet på ISH 2025

13.12.2024Installator.dk

Intelligente ventilatorer udløser stor AI-pris

12.12.2024Genvex

Sponseret

Vidste du, at de levende julelys faktisk ikke er så gode for indeklimaet?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding