18.12.2013  |  EL  |  Branchen

Ny Servodan-direktør skal sikre vækst

”Hvis ikke vi udvikler os, så afvikler vi”, lyder det fra Henrik Raunkjær, der overtager roret i Servodan 1. januar.

Hvad bliver din største udfordring som ny Servodan-direktør?

Min største og vigtigste udfordring bliver at skabe vækst i Danmark og i udlandet, hvor vi primært satser på Benelux-landene og de skandinaviske lande. Væksten skal komme ved, at vi har de rigtige produkter og hele tiden holder fokus på at yde en god service til vores kunder.

Hvordan kommer medarbejdere og kunder til at mærke, at du er blevet direktør?

Jeg kommer ind med en meget klar forandrings-, udviklings- og vækstsynsvinkel. Jeg tror på, at hvis du ikke forandrer dig og vækster, så er du i gang med at afvikle. Det er min filosofi, og den vil betyde, at der vil komme til at ske flere forandringer og forbedringer i alt, hvad vi foretager os.

Hvad er de vigtigste kompetencer i dit nye job?

Det er evnen til at motivere, begejstre og udstikke den retning, virksomheden skal følge. Det skal gøres ved at involvere og informere medarbejderne. Vi har sammen med vores ejer, den belgiske virksomhed Niko Group, udstukket en retning for Servodan, som jeg tror på bliver en meget spændende rejse over de næste 3-5 år.

Servodan blev grundlagt i 1958 af Karl Heinz Petersen og virksomheden er helt frem til i dag blevet ledet af hans sønner. Hvordan er det at overtage roret i en virksomhed, der altid har været ledet af den samme familie?

Jeg har været så privilegeret, at arbejde for Niko-koncernen og Servodan i et helt år nu. Skiftevis i Belgien og hos Servodan i Sønderborg en uge af gangen. Det betyder, at jeg har lært virksomheden at kende, uden at have nogen formel rolle i virksomheden. På den måde har jeg lært medarbejderne at kende og lært Servodans ejer Niko Group at kende indefra. Det giver mig et rigtig godt udgangspunkt for at overtage ledelsen af virksomheden fra 1. januar.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere