11.10.2013

Ny Solar-chef skal øge indtjeningen

Den nuværende koncernchef i Solar Flemming Tomdrup bliver i maj afløst af Anders Wilhjelm. Han skal forsøge at forbedre indtjeningen i grossistvirksomheden.

1. maj er der skiftedag på chefgangen hos Solar. 62-årige Flemming Tomdrup bliver afløst af Anders Wilhjelm, der har en fortid i blandt andet GEA Process Engineering, Danisco og Carlsberg.

Læs også: Koncernchef i Solar stopper

Opgaven for den nye topchef bliver at bygge videre på det nuværende fundament, men på den korte bane er målsætningen at indtjeningen skal øges.

”I starten vil der være fokus på at få større profitabilitet ind i forretningen. Så lige i første omgang handler det ikke om store opkøb. Vi skal styrke den nuværende forretning og forbedre indtjeningsevnen, primært i Holland,” siger bestyrelsesformand i Solar Jens Borum,” til jv.dk.

Store forventninger
Han har store forventninger til Anders Wilhjelm kompetencer:

”Alle steder er han lykkes, selv om han ikke har haft branchekendskab. Han har analyseret virksomhederne, fået dem udviklet og fået god profitabilitet ind i dem, og det er jo lige netop det, vi går efter, siger Jens Borum til jv.dk.

Skiftet i toppen af Solar har været planlagt gennem længere tid. Nuværende direktør Flemming Tomdrup havde indgået en kontrakt, der udløb for to år siden, men han blev overtalt til at blive et par år ekstra, primært for at gennemføre et omfattende projekt med at implementere it-platformen SAP i koncernen.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere