06.09.2022  |  EL  |  Energi

Ny tjeneste skal bane vejen for energiomlægning

Virksomheden tado lancerer i dag tado Balance for at revolutionere fremtidens energiforbrug i hjemmet og den vedvarende energi.

På markedet for vedvarende elektricitet er priserne ustabile. Når vind- og solenergi er let tilgængelig, falder priserne markant. tado Balance benytter disse tidspunkter med lave energipriser henover dagen til at udføre hovedparten af dit hjems opvarmning eller nedkøling, samtidig med at beboernes foretrukne temperatur bevares indenfor comfort zone.

El-biler fungerer allerede med opladere, der synkroniserer med tariffer og kun oplader bilen i løbet af natten eller på tidspunkter med lavere priser. Med tado Balance vil varmepumpen eller airconditionanlægget gøre det samme – aktivt søge efter disse lave priser.

LÆS OGSÅ: Datacenter vægter bæredygtighed højere end pris

Ved at anvende intelligente termostater sparer forbrugerne i gennemsnit 22 procent i energiomkostninger. Med tado° Balance nedbringer forbrugerne deres omkostninger med yderligere 20 procent. Alt i alt vil tado-brugere, der balancerer deres energiforbrug i hjemmet, opnå besparelser på typisk 38 procent. Tager man for eksempel en gennemsnitlig dansk pris på elektricitet på DKK 3,21 per kWh, vil kunder, der anvender tidsvarierende tariffer i kombination med tado° Balance, kun betale DKK 1,99 per kWh.

Energiomstilling giver besparelser

Det betyder ikke kun billigere regninger for husstanden, men markerer også et afgørende øjeblik for energiomstillingen. På trods af at vi ikke kan kontrollere, hvornår solen skinner, eller vinden blæser, kan vi styre forbruget i hjemmene, så det passer til de tidspunkter.

Virksomhedens medstifter og CPO Christian Deilmann siger:

"Hvis Europa ønsker at lykkes med energiomstillingen, er vi nødt til at matche efterspørgslen efter energi med det udbud, der er tilgængeligt. tado° Balance parrer hjemmets energiforbrug med den vedvarende forsyning og baner derved vejen for, at energien omstilles, så andelen af vedvarende ressourcer øges."

LÆS OGSÅ: Erhvervsbyggeriet rammer rekordlavt niveau

På nuværende tidspunkt kommer 79 procent af hjemmets energiforbrug fra opvarmning. Ved at reducere energiomkostningerne giver tado Balance kunderne et incitament til at anvende elektriske varmeløsninger som eksempelvis varmepumper.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere