16.09.2015

Klimadan udvikler varmepumpe til landbruget

Virksomheden Klimadan er kommet op med en varmepumpeløsning til landbruget, der kan sænke varmeregningen med op til 70 procent.

Den midtjyske virksomhed Klimadan har udviklet en varmepumpe, der egner sig godt til landbruget.

Varmepumpen har en årsvirkningsgrad på 5,3 hvilket ifølge Klimadan er markedsførende, når det kommer til effektivitet, ydeevne og fleksibilitet.

Læs også: Afgifter holder virksomheder fra varmepumper

Pumpen ved navn Thermia Mega XL er en fuld fleksibel, frekvensstyret varmepumpe, der leverer mellem 21-84 kW og har en fremløbstemperatur på op til 65 grader celsius. Det betyder, at pumpen kan anvendes til en række formål, hvor oliefyr ellers tidligere var det eneste anvendelige for landbruget. 

Og for landbruget er der mange penge at spare. For med varmepumper kan varmeregningen komme ned med 70 procent, og samtidig kan landmænd få op til 65 procent i støtte til konvertering via VE-procespuljen, oplyser Klimadan på sin hjemmeside.

Læs også: Varmepumperne er i fare

"Med den nye Thermia Mega XL hører det fortiden til, at varmepumper ikke kan levere en tilstrækkelig høj fremløbstemperatur til varmesystemer i stalde. Med én enkel varmepumpe kan landmanden nu fremtidssikre sin varmeløsning, så den er skalérbar til eventuelle udvidelser", siger Niels Nørgaard, markedsansvarlig for landbrug hos Klimadan.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere