06.09.2023  |  EL  |  Varmeanlæg

Ny Varmepumpepulje fra midten af september

Fra den 12. september kan boligejere ansøge Energistyrelsens nye Varmepumpepulje om tilskud til konvertering til en varmepumpe. Puljen skal bidrage til at fremme den grønne omstilling og gavne forsyningssikkerheden.

Tirsdag den 12. september kl. 10 kan landets boligejere søge tilskud til at udskifte deres nuværende varmekilde med en både billigere og mere miljøvenlig løsning: Varmepumpen.
Varmepumpepuljen har baggrund i Energiaftalen fra 2018. Formålet er at bidrage til omstillingen af varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Puljen skal tilskynde konverteringer fra blandt andet olie- og gasfyr til varmepumper uden for områder, der er besluttet eller potentielt bliver udlagt til fjernvarme. Der er afsat i 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

Ved tidligere tilskudspuljer har der været udfordringer med IT-systemet. Energistyrelsen har derfor udviklet og indført en række konkrete tiltag, der skal være med til at sikre større kapacitet. Blandt andet en ny ansøgningsplatform, som samtidig letter både ansøgningsproces og sagsbehandling for langt de fleste. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer.

Det er en klar prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser. Energistyrelsen opfordrer derfor ansøgere til at væbne sig med tålmodighed.
Forud for ansøgning er det vigtigt først og fremmest at undersøge, om man er berettiget til at modtage tilskud. Bor man eksempelvis i et område, hvor der er eller kommer fjernvarme, kan man ikke modtage tilskud til en varmepumpe.

På SparEnergi kan man læse mere om kravene for tilskud, hvordan ansøgningsprocessen fungerer, og hvilken dokumentation der skal bruges i selve ansøgningsprocessen.
Ansøgere kan logge ind på platformen en time før puljeåbningen og være i et venteværelse. Det vil sige klokken 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når ansøgningsplatformen åbner klokken 10. Hvis du går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får du tildelt en plads bagerst i køen. Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer. På den måde får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.

Læs også: Installatørpanelet om VE-løsninger

På åbningsdagen og de følgende dage har Energistyrelsens Rådgivningstjeneste udvidede åbningstider fra klokken 8 til 20. Du kan holde dig opdateret via SparEnergi.dk’s nyhedsbrev og løbende på Sparenergi.dk.

Om Varmepumpepuljen

• Varmepumpepuljen udspringer af Energiaftalen fra 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, understøtte den grønne omstilling hos boligejere og derudover gavne forsyningssikkerheden i Danmark.

• Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.

• I 2023 kan borgere få et ensartet tilskud fra Varmepumpepuljen til individuel varmeforsyning, uanset husets størrelse. Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner til væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).

• Der er afsat 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere