23.09.2014  |  VENTILATION  |  Intelligente installationer

Ny Veltek-direktør vil opprioritere lobbyarbejde

Velteks nye direktør Per Rømer Kofod vil kæmpe for et grønt håndværkerfradrag og øget brug af intelligente installationer i byggeriet. De mål skal nås ved at opprioritere organisationens lobbyarbejde og kommunikationsindsats.

Per 1. oktober overtager Per Rømer Kofoed officielt direktørposten i VVS og EL-tekniske Leverandøres Brancheforening (Veltek). Installator.dk har spurgt ham, hvilke visioner han har for organisationens arbejde.

Hvordan kommer Velteks medlemmer til at mærke, at du har overtaget direktør-posten?
Min forgænger har gjort det rigtig godt, og jeg overtager et sekretariat, der kører snorlige. Men jeg kommer med en anden baggrund, og det er klart, at der er nogle ting, jeg vil sætte større fokus på. Det bliver blandt andet at opprioritere organisationens lobby-arbejde og kommunikationsindsats, så vi får påvirket beslutningstagerne i Folketinget og får gjort de sager, der er vigtige for medlemsvirksomhederne, synlige i medierne.

Om Per Rømer Kofod

Per Rømer Kofod 48 er uddannet stærkstrømsingeniør og har desuden en EBA (lederuddannelse målrettet ingeniører, maskinmestre og andre teknikere)

Hans karriere begyndte som produktingeniør hos ABB og bragte ham siden hen blandt andet forbi Nesa, Elektricitetsrådet og installationsbranchen som afdelingsleder, før han returnerede til ABB, hvor han fra 2007 til 2012 bestred posten som salgsdirektør for Power Systems-området. I 2012 skiftede han titlen ud med VP for Smart Grids i ABB.

Hvad er det for sager, du gerne vil sætte på dagsordenen?
Et af de emner, som vi allerede har kastet os over, er BoligJobordningen. Vi ser meget gerne, at Folketinget forlænger den under de kommende finanslovsforhandlinger. I modsætning til hvad en del andre efterhånden mener, vurderer vi nemlig, at det ser rigtig skidt ud for byggeriet i 2015, hvor der ikke vil blive genereret mange specielt mange nye job. Derfor er det et meget uheldigt tidspunkt at stoppe fradragsmuligheden. Vi arbejder også for, at BoligJobordningen bliver gjort grøn fremadrettet. Fradraget bør efter vores mening bruges på at skabe energibesparelser. Dermed løser man nemlig en samfundsmæssig udfordring og sikrer, at vores oldebørn også får noget ud af indsatsen.

BoligJobordningen er en meget aktuel sag. Hvilke mærkesager vil du gerne have igennem på den lange bane?
Jeg har en kæphest. Og det er, at vi i byggeriet skal bruge den moderne, intelligente teknologi, der er til rådighed både inde for elinstallationer og inde for vand og varme. Det sker slet ikke i dag, hvor mange ting fortsat bliver gjort som i 80’erne. Der er jo paradoksalt, at man i mange offentlige byggerier starter med at have store grønne ambitioner, men når så projektet har været igennem én eller flere sparerunder, så er de gode intentioner barberet væk og den færdige bygning er meget langt fra det grønne udgangspunkt. Veltek vil arbejde for, at regelsættene og forudsætningerne for offentlige udbud i Danmark bliver justeret, så det bliver sværere at slippe uden om at bruge moderne, energibesparende teknologi - som vel og mærke er udviklet.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere