17.01.2017  |  EL  |  Intelligente installationer

Nye brandalarmanlæg sikrer Bispebjerg Hospital

Høyrup & Clemmensen har installeret automatiske brandalarmanlæg på Bispebjerg Hospital. Anlæggene skal på kort tid varsle hospitalets personale om begyndende brande.

Elinstallationsvirksomheden Høyrup & Clemmensen har installeret automatiske brandalarmanlæg i syv bygninger på Bispebjerg Hospital. Formålet med brandalarmanlæggene er at opdage, lokalisere og stoppe en begyndende brand hurtigt.

Læs også: Høyrup & Clemmensen automatiserer idrætscenter

En række røg- og termodetektorer er blevet koblet til de nye anlæg, så personalet vil blive varslet i personalerummene, hvis der er tegn på brand. I rummene er der blevet opsat skærme, som fortæller, hvor der er detekteret røg eller aktiveret et brandtryk i bygningen. På den måde har personalet mulighed for at assistere med evakueringen i de berørte områder og tage sig af patienter og pårørende hurtigt.

Hurtig alarmering af brandvæsenet
Systemet sørger desuden for, at brandvæsenet bliver alarmeret øjeblikkeligt. Det betyder, at brandvæsnet kan reagere, så snart varslingen fra det automatiske brandalarmanlæg lyder. Slukningsarbejdet kan derfor begynde hurtigt, hvilket reducerer følgeskaderne af brand.

Læs også: Bispebjerg Hospital opfører stort grundvandsanlæg

Det automatiske brandalarmanlæg er baseret på åbne protokoller. Det har den fordel, at det kan integreres med Bispebjerg Hospitals øvrige og kommende sikkerhedssystemer, så disse kan betjenes fra en fælles brugerflade af driftspersonalet.

De syv bygninger, hvor anlæggene er blevet installeret, udgør et samlet areal på 15.000 m2.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere