Nye partnerskaber i kampen mod plastforurening

GROHE, der er en af verdens største leverandører af sanitetsprodukter, indgår partneraftaler med Plastic Change og ReSea Project som led i en målrettet indsats mod plastforurening.

Siden 2018 har GROHE, med introduktionen af virksomhedens Less Plastic-initiativ, arbejdet målrettet for at nedbringe plastikforurening bl.a. ved at erstatte plastemballage med mere bæredygtige alternativer. Det har indtil nu betydet en reduktion på op mod 32 mio. stykker emballage.

Som supplement til denne interne indsats arbejder GROHE også på de ydre linjer i kampen for at reducere plastforureningen bl.a. i form af partnerskaber med aktører, der deler GROHEs bæredygtige værdier. Det drejer sig bl.a. om et strategisk partnerskab med det danske designfænomen Mater Design, der modtager overskudsplast fra GROHEs produktion til high-end designermøbler. Og senest har GROHE indgået aftaler med to nye partnere, der begge har reduktion af plastforurening som vision.

Den ene kontrakt er indgået med den danske organisation Plastic Change i form af en partneraftale, hvor GROHE i en periode betaler et månedligt beløb til organisationens arbejde i Danmark. Støtten indgår i Plastic Change’s generelle hav- og miljøindsatser, der via øget viden og uddannelse skal mindske plastikforurening – både i Danmark og internationalt. Det sker blandt andet gennem oplysning, vidensdeling, events, undervisning og foredrag til at mobilisere og engagere en større Plastic Changer-bevægelse, der allerede er godt i gang. Plastic Change står også i spidsen for årlige oprydninger i naturen sammen med andre organisationer fra hele verden.

Det andet partnerskab er indgået med ReSea Projekt, der også er placeret i Danmark, men som arbejder på internationalt plan med at rense havene og floderne for plast. Aftalen betyder, at GROHE støtter ReSea Project med et fast månedligt beløb, der går til at sikre, at der bliver indsamlet plastik fra verdenshavene og floder i områder i verden, hvor plastikforurening er et stort problem.

”Hvert år ender 8 millioner tons plastik i verdenshavene1, og alene siden 1980 er plastikforurening i verdenshavene tidoblet.2 Som led i vores bæredygtighedsstrategi vil GROHE gerne medvirke til at bekæmpe dette globale plastaffaldsproblem bl.a. ved at udfase brugen af plast i vores egne emballager og få samarbejdspartnere til at genbruge vores overskudsplast i deres produktion”, siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark og tilføjer:

”For yderligere at bidrage til en reduktion af plasten er vi altid på udkig efter partnere, der deler vores værdier med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er samarbejdet med Plastic Change og ReSea Project rigtig gode eksempler på. En del af den grønne fremtid ligger i partnerskaber, hvor vi sammen deler viden, teknologier og ressourcer for at støtte vores fælles mission om at forvalte verdens ressourcer bedre.”

1. https://www.unep.org/interactive/beat-plastic-pollution/
2. http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global_Risk_Report_2020.pdf; page 46

Mere fra...

16.08.2024Grohe A/S

Sponseret

GROHE tager initiativ til øget genbrug af armaturer

15.05.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE, der er et af verdens førende brands inden for armaturer til køkkener og komplette sanitære løsninger til badeværelser, deltager igen i år på VVS-messen i Odense.

12.04.2023Grohe A/S

Sponseret

Tendenser på badeværelset i 2023

23.01.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE stiller op til DM i Skills

14.10.2022Grohe A/S

Sponseret

Nu er eleverne glade for skoletoiletterne

01.07.2022Grohe A/S

Sponseret

Nye udfordringer i sanitetsbranchen