04.03.2019  |  EL  |  El-materiel

Nye tavlekomponenter til mindre og mellemstore bygninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Schneider Electric udvider Acti 9-sortimentet med ny serie. Acti 9 iC40 sparer plads, øger effektiviteten og giver nye muligheder for konnektivitet

Der er fordele på alle fronter i den nye serie tavlekomponenter, Schneider Electric lancerer nu som en udvidelse af det omfattende sortiment i Acti 9-familien.

Serien hedder Acti 9 iC40 og erstatter de tidligere serier iDPN og Clario. Acti 9 iC40 er udviklet til etage- og distributionstavler i mindre og mellemstore bygninger, og serien lægger sig dermed lige mellem Acti 9 iC60 til store bygninger og Resi 9 til boliger.

Det nye iC40-sortiment består af kompakte automatsikringer, fejlstrømsafbrydere, kombirelæer, VIGI-moduler, kontaktorer, hjælpe- og signalkontakter, kiprelæer, sløjfeskinner, PowerTags, gateway og Facility Expert Small Business cloud-software med dedikerede apps til tablet og smartphone.

Effektivitet, synlighed og konnektivitet
Bag udviklingen af Acti 9 iC40 ligger et skarpt fokus på især tre områder: Effektivitet, synlighed og konnektivitet. Det forklarer Thomas Kvist, produktchef for Acti 9 hos Schneider Electric Danmark:

"Målet med iC40 er at øge effektiviteten for alle, der har med el-tavler at gøre i deres daglige arbejde. For eksempel tavlebyggere, el-installatører, elektrikere og bygningers teknikansvarlige. Uanset om opgaven er at bygge en ny tavle, udskifte komponenter i en eksisterende eller tilse en tavle på grund af en fejl, bliver arbejdet lettere og mere effektivt med iC40."

iC40-enhederne skiller sig blandt andet ud ved at være mere kompakte end sine forgængere: 18 mm i bredden i stedet for de traditionelle 36 mm giver markante pladsbesparelser i tavlen. Og nye, gennemtænkte sløjfeskinner til iC40 gør det nemt at montere og forbinde komponenterne.

Forbundet og intelligent
Også konnektivitet er en helt afgørende egenskab, forklarer Thomas Kvist:

"Morgendagens el-tavler er intelligente. De er forbundet til internettet og software, som giver nye muligheder for overvågning af vigtige parametre på computer, tablet og smartphone. Derfor omfatter den nye serie tavlekomponenter også en ny version af Schneider Electrics unikke PowerTag-enhed, som er udviklet specielt til iC40."

PowerTag er verdens mindste, trådløse energisensor. Med PowerTag og en gateway kan el-tavler med Acti 9 iC40-komponenter i én, hurtig arbejdsgang gøres intelligente og forbindes til Schneider Electrics cloud-baserede softwareplatform Facility Expert Small Business.

Overblik og indsigt
"Facility Expert Small Business giver bygningers teknikansvarlige overblik over status og indsigt i energiforbrug, så de med det samme bliver gjort opmærksomme på eventuelle alarmer og fejl, der kræver handling," siger Thomas Kvist.

Foruden automatiske alarmer via Facility Expert Small Business får teknikansvarlige også fordel af de unikke, patenterede egenskaber VisiTrip og VisiSafe, som iC40 deler med hele det øvrige Acti 9-sortiment fra Schneider Electric.

VisiTrip gør det nemt at identificere en udkoblet enhed, mens VisiSafe giver øget sikkerhed og tydeligt viser, når en enhed er defekt og skal udskiftes.

Mere fra Schneider Electric A/S

Schneider Electric A/S

www.se.com

Vi, hos Schneider Electric, mener at adgang til energi og digitale værktøjerer er en grundlæggende menneskerettighed. Vi gør alle i stand til at få mest muligt ud af deres energi og ressourcer, og sikrer at Life Is On for alle, overalt og altid. Vi leverer energi-og automatiserede digitale løsninger med fokus på effektivitet og b…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere