Nye varmepumpekrav vil få installatører til at efteruddanne sig

Energistyrelsen har planer om at kræve, at man benytter en VE-godkendt installatør for at sætte varmepumper op med tilskud. Det vil motivere mange installatører til at efteruddanne sig, vurderer Tekniq Arbejdsgiverne.

Det er gratis at blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Det kræver dog, at virksomhederne lader en medarbejder efteruddanne sig, samt at de får tilpasset deres kvalitetsledelsessystem. Arkivfoto. .

Det vil blive meget lettere for den enkelte husejer at vælge en installatør med stærke kompetencer inden for netop varmepumper, mener Troels Hartung, energipolitisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne. PR-foto. .

Energistyrelsen har meddelt, at den forventer at indføre krav om, at der skal benyttes VE-godkendte installatører til installation af varmepumper, hvis det vel at mærke skal være muligt at få udbetalt energisparetilskud.

VE-godkendelsesordningen er den statslige ordning for installatører af små VE-teknologier som for eksempel varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. Ordningen udspringer af EU’s VE-direktiv og skal sikre en høj kvalitet i installationerne – og dermed forbedre effektiviteten af eksempelvis varmepumper.

”Det er et meget fornuftigt initiativ. Undersøgelser viser, at man kan løfte effektiviteten i sin varmepumpe markant ved fokusere på høj kvalitet i installationen”, siger Troels Hartung, energipolitisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne. Han uddyber:

”Varmepumpemarkedet er et kompliceret område, og man kan ikke forvente, at den enkelte husejer skal kunne gennemskue hvilken installatør, der er bedst til at installere en ny varmepumpe. Derfor er det utrolig positivt, at Energistyrelsen nu vil gøre det til en betingelse for udbetaling af tilskud, at man benytter en VE-godkendt installatør. På den måde bliver det meget lettere for den enkelte husejer at vælge en installatør med stærke kompetencer inden for netop varmepumper”.

Forventelig ikrafttrædelse fra nytår
Energistyrelsen forventer, at det nye krav introduceres i forbindelse med indførelsen af den såkaldte Bygningspulje, som skal støtte energieffektiviseringer bredt, samt Skrotningspuljen, der målrettet støtter skrotning af oliefyr. Begge puljer forventes at træde i kraft fra årsskiftet og skal erstatte den nuværende energispareordning.

”VE-godkendelsesordningen har ikke haft den forventede medvind. Efterspørgslen fra kunderne har simpelthen ikke været der. Derfor har mange installatørerne været tilbageholdende med at bruge ressourcer på at uddanne sig og blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Men med Energistyrelsens målretning af tilskud forventer vi, at rigtigt mange installatører nu vil være motiverede for at efteruddanne sig og blive medlem af ordningen. Det vil give et stort løft til hele området”, siger Troels Hartung.

Det er gratis for virksomhederne at blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Det kræver dog, at virksomhederne lader en medarbejder efteruddanne sig, samt at de får tilpasset deres kvalitetsledelsessystem.

Energistyrelsen har oplyst, at de forventer at sende bekendtgørelserne for de to støtteordninger i høring til april.

- JKK

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Installator.dk

Ændring åbner mulighed for Apple-varme i Viborg

21.02.2025Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VØLUND UDVIDER SALGSSTYRKEN

20.02.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Ung ildsjæl giver nyt liv til gammel beholder

17.02.2025Installator.dk

Nu åbnes der igen for tilskud til varmepumper og energirenovering

17.02.2025Installator.dk

74 pct. af gasfyrene udfases til fordel for fjernvarme

12.02.2025Installator.dk

Gaspriser når højeste niveau i to år

11.02.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Hvilken varmtvandsbeholder skal du vælge?

06.02.2025Installator.dk

Færre ansøgninger: Fjernvarmeudrulningen på vej ned i gear

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding