Nye varmepumpekrav vil få installatører til at efteruddanne sig

Energistyrelsen har planer om at kræve, at man benytter en VE-godkendt installatør for at sætte varmepumper op med tilskud. Det vil motivere mange installatører til at efteruddanne sig, vurderer Tekniq Arbejdsgiverne.

Det er gratis at blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Det kræver dog, at virksomhederne lader en medarbejder efteruddanne sig, samt at de får tilpasset deres kvalitetsledelsessystem. Arkivfoto. .

Det vil blive meget lettere for den enkelte husejer at vælge en installatør med stærke kompetencer inden for netop varmepumper, mener Troels Hartung, energipolitisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne. PR-foto. .

Energistyrelsen har meddelt, at den forventer at indføre krav om, at der skal benyttes VE-godkendte installatører til installation af varmepumper, hvis det vel at mærke skal være muligt at få udbetalt energisparetilskud.

VE-godkendelsesordningen er den statslige ordning for installatører af små VE-teknologier som for eksempel varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. Ordningen udspringer af EU’s VE-direktiv og skal sikre en høj kvalitet i installationerne – og dermed forbedre effektiviteten af eksempelvis varmepumper.

”Det er et meget fornuftigt initiativ. Undersøgelser viser, at man kan løfte effektiviteten i sin varmepumpe markant ved fokusere på høj kvalitet i installationen”, siger Troels Hartung, energipolitisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne. Han uddyber:

”Varmepumpemarkedet er et kompliceret område, og man kan ikke forvente, at den enkelte husejer skal kunne gennemskue hvilken installatør, der er bedst til at installere en ny varmepumpe. Derfor er det utrolig positivt, at Energistyrelsen nu vil gøre det til en betingelse for udbetaling af tilskud, at man benytter en VE-godkendt installatør. På den måde bliver det meget lettere for den enkelte husejer at vælge en installatør med stærke kompetencer inden for netop varmepumper”.

Forventelig ikrafttrædelse fra nytår
Energistyrelsen forventer, at det nye krav introduceres i forbindelse med indførelsen af den såkaldte Bygningspulje, som skal støtte energieffektiviseringer bredt, samt Skrotningspuljen, der målrettet støtter skrotning af oliefyr. Begge puljer forventes at træde i kraft fra årsskiftet og skal erstatte den nuværende energispareordning.

”VE-godkendelsesordningen har ikke haft den forventede medvind. Efterspørgslen fra kunderne har simpelthen ikke været der. Derfor har mange installatørerne været tilbageholdende med at bruge ressourcer på at uddanne sig og blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Men med Energistyrelsens målretning af tilskud forventer vi, at rigtigt mange installatører nu vil være motiverede for at efteruddanne sig og blive medlem af ordningen. Det vil give et stort løft til hele området”, siger Troels Hartung.

Det er gratis for virksomhederne at blive medlem af VE-godkendelsesordningen. Det kræver dog, at virksomhederne lader en medarbejder efteruddanne sig, samt at de får tilpasset deres kvalitetsledelsessystem.

Energistyrelsen har oplyst, at de forventer at sende bekendtgørelserne for de to støtteordninger i høring til april.

- JKK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Teknisk seminar om 3 fasede UPS

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

07.04.2025Installator.dk

Kunder ramt af voldsomme fjernvarmepriser – én kunde slipper dog for enorm regning

03.04.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Varmt vand uden problemer i over 60 år

02.04.2025Installator.dk

Kredsløb skal forsyne nye kunder med fjernkøling

21.03.2025Installator.dk

Forbrugerråd opfordrer fjernvarmekunder i Odsherred til at klage

19.03.2025Installator.dk

50.000 boliger koblet på i 2024

18.03.2025Installator.dk

Fjernvarme Fyn melder sig ind i Green Power Denmark

12.03.2025Installator.dk

Energi på Toppen sætter fokus på beredskab

11.03.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Fem gode grunde til at vælge en varmepumpe

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup

EET Danmark A/S
Uddannelse
Ubiquiti certificering

EET har fornøjelsen af at invitere dig til at blive certificeret i Ubiquiti. Målgruppen er professionelle, der arbejder med Ubiquiti-netværk. Få dokumenteret og udvidet din viden om Ubiquiti-løsninger og økosystemet, og tag skridtet mod at blive URSCA-certificeret.

Dato

11.04.2025

Tid

13:56

Sted

EET, Ventrupvej 27, 2670 Greve.

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX HVAC kursus

Tilmeld dig

Dato

22.04.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Registrering og tilstandsvurdering

Styrk dine kompetencer eller bliv professionel inden for registrering og tilstandsvurdering.

Dato

22.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Registrering og tilstandsvurdering for FM-ledere

Faget klæder dig på til at kunne indgå i at gennemarbejde og belyse beslutningsprocesser omkring drift og vedligehold af din bygningsmasse.

Dato

22.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Bekendtgørelser og standarder

Vil du håndtere el-installationer, anlæg og mellemspændingsdistributionsanlæg inden for reglerne? KEA giver dig redskaberne til at gøre det.

Dato

23.04.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup