Nyhedsarkiv

Varmeanlæg

24 millioner kroner til varmepumper og solcelleanlæg til fjernvarmeproduktion

Nu kan fjernvarmevirksomheder søger støtte til at sætte turbo på varmeproduktion baseret på varmepumper og/eller solcelleanlæg. Branchen afventer stadig tilskudspulje til VE-anlæg i private boliger.

Energi

Kommerciel ESS - med DEYE Hybrid inverter og lithium jern fosfat batterier fra BSL, Rosen Energy eller DEYE.

Kommerciel ESS (batterilagring) refererer til brugen af genopladelige batterier til lagring af energi i kommercielle eller industrielle miljøer.

Indhold fra partner

Branchen

VVS’23 slår besøgsrekord

Tre travle dage med masser af besøgende og en fuldstændig udsolgt messe betyder, at årets VVS-messe slår besøgsrekord. Faktisk slog messens anden også alle rekorder for antallet af besøgende på én dag.

El-materiel

Ikke-kølede CCS ladekabler – High Power Charging med 375 kW permanent

De nye HPC ladekabler fra programmet Charx connect fra Phoenix Contact muliggør sikker High Power Charging med 375 kW permanent og kræver ikke afkøling.

Indhold fra partner

Belysning

Kontorbelysning har betydning for arbejdsmiljøet

Valg af god kontorbelysning skaber bedre arbejdsmiljø

Indhold fra partner

Arbejdsredskaber

Kampagnetilbud på NOIKLX 90 - SLUTSPURTEN er sat ind!

Køb kampagnepakken på 1.500 meter og få en R50 5G2,5 med i købet!

Indhold fra partner

El-materiel

Vi glæder os over vellykket seminar hos Fibia om MSC-muffen

I sidste uge har Alcadon - i samarbejde med Fibia - afholdt seminar om den nye MSC muffe fra CommScope for alle Fibias entreprenører.

Indhold fra partner

Varmeanlæg

Opvarmningen er begyndt til ansøgninger om tilskudsmuligheder

Den 1. juni åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Etableringsstøttepuljen. Der blev som følge af aftalen om vinterhjælp af 23. september 2022 afsat cirka 24 millioner kroner til ansøgningsrunden i 2023. Der ændres ikke på kriterier i forhold til ansøgningsrunden, der blev afholdt i 2022.

Byggeri

Friske branche-EPDer løfter kvaliteten af livscyklusberegninger

Det seneste år har en lang række producenter og leverandører i VELTEK Ventilation arbejdet tæt sammen om at dokumentere branchens klimaaftryk. Nu ligger resultatet klart i form af miljøvaredeklarationer (EPDer) for ventilationskanaler og ventilationsaggregater.

Varmeanlæg

43 varmepumpeanlæg reducerer energiudgifter med mindst 1 million kroner

Producent af frøbearbejdningsudstyr installerer avanceret og kompleks energiløsning og reducerer sit energiforbrug med knap 1100 Mwh om året. Med samordning af 43 forskellige varmepumpeanlæg i flere ældre bygninger var det ifølge installationsvirksomheden Bøttcher Fog A/S en kompleks og spændende opgave.

Branchen

Solenergiselskab – Fra Samkøb til Grossist til Energileverandør på under et år

Selskabet Elitag A/S udsprang af ideen om at arrangere samkøb af solceller gennem Facebookgruppen Strømitag, som i dag har omkring 17.000 medlemmer.

Indhold fra partner

Virksomhedsdrift

Arbejdsgivere frasorterer ældre jobansøgere

Flere og flere seniorer oplever aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet. Alder er den faktor, der diskrimineres allermest på, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere.

El-materiel

Phoenix Contact E-Mobility GmbH fejrer sit 10-års jubilæum

2023 er et særligt år for Phoenix Contact – virksomheden kan se tilbage på 100 år med passion for teknologi og innovation. En del af denne succeshistorie er også etableringen af E-Mobility datterselskabet i 2013.

Indhold fra partner

Energi

Energivejlederordning booster sig selv

For at styrke ordningens og medlemmernes profil på det hastigt voksende marked for energioptimering og grøn omstilling igangsætter Energivejlederordningen nu en rebranding kampagne med fokus på medlemmernes høje faglighed og opdaterede viden.

Sikkerhed

Sikkerhed er en altafgørende faktor i enhver produktionsvirksomhed

At beskytte både dine medarbejdere og dine maskiner er afgørende for at opretholde en effektiv og sikker produktion.

Indhold fra partner

Energi

Prysmian tættere på ordre til EGL2 i Storbritannien

500 km HVDC-kabelforbindelse

Indhold fra partner

El-materiel

Vi introducerer PRYSUN solcellekabel

Lillebror til vores TECSUN

Indhold fra partner

Belysning

DALI-2 trykknapper fra ESYLUX - En intuitiv måde at overstyre intelligent automatisering på

ESYLUX præsenterer DALI-2-certificerede trykknapper. De har mellem to og otte individuelle trykknapper og er en intuitiv måde til at overstyre decentrale DALI-2-løsninger i flere rum.

Indhold fra partner

Virksomhedsdrift

Få kompetencerne til at udføre funktionsafprøvning af tekniske installationer og anlæg

Anlæg, som er installeret eller indreguleret forkert, kan koste dyrt og være årsag til mange problemer for bygningsejere – og ofte opdages problemerne først, når anlæggene har kørt i lang tid.

Indhold fra partner

Branchen

VE-installatører sikrer de gode installationer

Uddannelse og træning spiller en vigtig rolle i opbygningen af de bæredygtighedskompetencer, der er med til at nå Danmarks langsigtede mål om at være et lavemissionssamfund, der er uafhængig af fossile brændsler i 2050.

Indhold fra partner

Branchen

Flere kvinder vil traditionelle mandefag og bidrager positivt

I løbet af de seneste små 10 år er antallet af kvindelige elektrikerlærlinge mere end tredoblet. Og uddannelsen står langtfra alene, da tendensen også præger de øvrige fag i både installationsbranchen og metalindustrien. Det viser nye tal fra uddannelsesstatistik.dk.

Varmeanlæg

226.000 varmepumper står i kø for at blive installeret

VE-godkendelsesordningen til varmepumper fungerer godt og sikrer høj kvalitet i installationer. Men lige nu er salg af varmepumper bremset helt op. Fordi tilskudsordninger slet ikke kan følge med. Fordi udrulningen af fjernvarme er uafklaret. Og fordi gaspriser er faldet.

Energi

Solceller blomster frem med rekordfart

Energistyrelsen har udgivet ”Solcelleopgørelsen”, der beskriver den nuværende udbygning med solceller i Danmark. Opgørelsen viser, at der i de første tre måneder af 2023 er nettilsluttet flere nye solcelleanlæg end i hele 2021.

Branchen

Forrygende start på VVS’23

En udsolgt VVS-messe kom godt fra start, da besøgende væltede ind på standene allerede fra morgenstunden. Messens første dag har også budt på flere interessante oplæg fra den faglige scene, hvor IDA Energi var vært, en studiedag for flere 100 lærlinge og uddeling af messens nystiftede legat.

Byggeri

30 km jordvarmeslanger skal opvarme 200 boliger

Det første spadestik er taget til et af Danmarks største bofællesskaber i Lejre. Det drejer sig om op til 200 boliger med meget lavt CO2-aftryk, der blandt andet opvarmes af 30 kilometers termonet i jorden, og bliver omgivet af frugtlunde, skov- og køkkenhaver med regnvandingsanlæg.

Arbejdsredskaber

Mød TEC7 til VVS’23

Mød TEC7 til VVS’23, hvor vores salgsteam står klar med masser af inspiration og produkter til, hvordan du kan forenkle fagfolks arbejde.

Indhold fra partner

Sanitet

Bæredygtighedsrapport for 2022: Geberit reducerer sin miljøpåvirkning betydeligt

På blot ét år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 %. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022.

Indhold fra partner

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere